Dag 6: Rendierenburger…..not

Vandaag stond er een skidag op het programma, maar vanwege de extreme temperaturen was gisteren al duidelijk dat de stoeltjeslift vandaag zeker nog gesloten zou zijn. Niet dat de kans morgen veel groter is, maar je weet het nooit.
Het cross-country skien was dus 1 dag naar voren geschoven naar vandaag.
Vorig jaar hadden we natuurlijk al een dagje mogen oefenen op die lange smalle laten, zodat we toch met enige ervaring konden inklinken. Voor R & A was het wel de 1e keer en R. was ook zeker niet te beroerd om voor foto en film een paar keer in de sneeuw te happen.
Er ervaring had ons ook geleerd dat het lichaam bij dit onderdeel ernstig in de transpiratie-stand ging, dus uit voorzorg maar een laagje minder aangetrokken. Het kwik ging niettemin weer aardig in de richting van de -30 graden.
Het parcours door de bossen is mooi en de heuveltjes zijn leuk om te doen als beginner.
Halverwege gelegenheid voor een warme bak chocomelk en een spelletje oud Fins flipperen. Ik denk dat ik Angelique een erg groot plezier doe door hier te vermelden dat ze dit spel tot in de puntjes beheerste en mij met boter en suiker inmaakte. Dit is echt haar spel, dus nieuwe uitdagers kunnen zich bij deze aanmelden.

[galleryview id=6]

Eenmaal weer terug bij het startpunt konden we de lunch gebruiken bij Hutta Uula, waar de bekende rendierenburger menig Lap uitzinnig maakt.
Ook wij zouden deze kans normaal gesproken niet laten lopen, maar helaas bleek het Laps van mijn vrouw tot een hele andere bestelling te hebben geleid. Het moet gezien de prijs het lekkerste stukje van het rendier zijn geweest, maar ik kon er geen rendierenburger in herkennen. Ach, zonder diepte- geen hoogtepunten.

Redelijk op tijd terug in de hut met genoeg tijd voor open haardje & relaxen cq saunaatje.
Vanavond zijn we door Gerda (Scandinavian Wintersports) uitgenodigd om er bij haar in de lodge er een gezellige avond van te maken. Doen we niet moeilijk over. Gezellig!

One Response to “Dag 6: Rendierenburger…..not”

 • javerbu zegt:

  Hey, luitjes.
  Vandaag wel erg vroeg een laps berichtje
  Is cross-country skien zulk zwaar werk of is door de kou het parcours ingekort? Horen we nog wel eens.
  We hebben niet goed begrepen of Agnes nu iets lekkerders had besteld dan de rendierburger zou moeten zijn of dat de burger het lekkerste van het restaurant was, wat jullie dan gemist zouden hebben.
  Tja, zonder hoogte- geen dieptepunten.
  In jullie huis begint er nu echt op te lijken.
  Alle wanden en onder het bad en achter de wc zijn betegeld en de vloer is uitgevlakt.
  Maandag moet de vloer droog genoeg zijn en wordt de vloer betegeld.
  Jullie vanavond gezellige avond en wij maar weer een spelletje rummikuppen
  Tot morgen, en nog veel plezier met z’n allen.
  Groetjes PaMa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.