Dag 1: De kou in

Net als je denkt dat alles is gepakt, geregeld en bezakt, bemerk ik gisterenavond dat er een scheur in het rubber van mijn sneeuwschoenen zit. Da’s balen. Weliswaar waren het niet de duurste exemplaren die ik vorig jaar kon bemachtigen, maar het ergste is dat er geen tijd meer is om vervangende exemplaren op de kop te tikken. Natte, dan wel bevriezende voeten is wel het laatste waar ik op zit te wachten.
Nou ja, vooralsnog even niets aan te doen, dus we zien wel hoe het gaat.

Wat hebben we toch een betrouwbare chauffeur met Jan. Om 03:40 uur hoor ik vanmorgen z’n RAV al de straat indraaien om 5 minuten later visa versa richting Schiphol te tuffen. Ria is op haar beurt al onderweg naar De Meern om Ron & Angelique op te pikken.
Overbodig om te vermelden dat er weinig oponthoud was naar Schiphol. Mooi op tijd dus. Vrij snel erna arriveren ook onze mede Lapland-gangers.
Jan & Ria worden bedankt voor de rit en ik adviseer ze om op de terugweg lekker een paar keer de nieuwe A2-tunnel te pakken nu het nog zo rustig is. Ik geloof dat ze mijn welgemeende raad in de wind sloegen en linea recta weer onder de wol zouden duiken. Jammer, gemiste kans.

Ook op Schiphol rustig en na een Starbuckje relaxed naar de gate gelopen, waar de Transavia kist al halverwege was met boards. Vlucht zat niet helemaal vol, zodat we beide 3 stoelen voor z’n tweeën hadden.
Na zo’n 2,5 uur vliegen, landden we iets voor schema (met 1 uur tijdsverschil) op Rovaniemi in Noord-Finland.
-16 Stond er buiten op de thermometer, frisjes dus.
Later hoorden we dat het gisteren nog -28 was geweest.

Met de klaarstaande bus eerst naar Santa Claus village. Hadden we vorig jaar al gezien en R&A vonden de rij om met Santa op de foto te gaan te lang.
Tijd dus gebruikt voor koffie en souvenir winkeltjes kijken. Angelique kon gelukkig haar traditionele foto lijstje scoren. Tic in the box.

Dan nog een rit van 2 uurtjes door een winter wonderland naar Asteli Pyha. Het prentenboek was nog weinig veranderd sinds vorig jaar. Blijft een fantastisch gezicht dit besneeuwde deel van de wereld.
Slechts 2 keer moest de bus in de remmen om een overstekend rendier te ontwijken. Gelukkig voor ons zijn er ook minder gelukkige exemplaren, zodat we bij aankomst aan konden vallen aan de gevulde rendierensoep. Lekker!

[galleryview id=1]

Inmiddels zijn de koffers in huisje 205 uitgepakt en slaat een dipje toe. Liefhebbers kunnen straks nog even met het busje naar de supermarkt. Of je gaat net als ik een beetje onderuit hangen met een drankje in de hand.
Om 19:00 uur worden we immers voor het diner verwacht en als de bewolking een beetje optrekt, dan hopen we een glimp van het Noorderlicht op te vangen. Daar komen we vast deze week in de blog nog even op terug. Voorlopig is het genieten begonnen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.