• 07May

  Vandaag stond in het teken van recupereren, oftewel opnieuw op krachten komen na grote lichamelijke inspanningen.
  Na 4 dagen achter elkaar themaparken te hebben afgestruind waren we daar wel even aan toe.
  Uitslapen, ontbijtje, kopje thee, bellen en socialiseren op de i-dingen, reacties op de blog lezen (altijd leuk), kortom een rustige ochtend.
  Dit werd mede ingegeven door de weersomstandigheden. Donkere wolken dreven over en zowaar begon daar enige regen uit te vallen. En dat terwijl in Nederland volgens mij de mussen van het dak vallen.
  Ik denk trouwens dat ze hier ook wel van de dakrichel af zouden sodemieteren, want ondanks de regen bleef de temperatuur tegen de 30 graden. Resulteerde dus in wat drukkend weer. Die regenwolken waren na een uurtje wel weer gepasseerd.

  Zo rond het middaguur hadden we wel genoeg krachten opgedaan om met onze automobiel naar de Florida Mall te rijden. Half uurtje hier vandaan, maar wel over drukke stukjes weg.
  Nou is zo’n mall eigenlijk niet goed voor het recuperatie proces. Je loopt daar toch ook weer gauw de nodige kilometers weg en onderweg word je ook nog geacht af en toe de portemonnee te trekken.
  Het zijn daar niet echt outlet prijzen, maar er zit wel een heeele grote M&M winkel. Altijd grappig.

  Onze koop-gennetjes waren toch nog niet helemaal voldaan, dus op de terugweg nog een kijkje genomen bij de ‘Lake Buena Vista factory stores’. De Gap- en de Nike outlet konden we nog een bijdrage leveren in haar dagomzet.

  Zo’ n dag recupereren maakt hongerig, en wat smaakt er dan beter dan Agnes d’r eigen gemaakte pannenkoeken? Op de terugweg langs de Wal*Mart gereden om de ingrediënten in te slaan en dan bakken maar. Nog wel een kleine tegenslag dat de bodem van de blender niet helemaal lekdicht bleek te zijn, maar na een paar keukenrollen er tegenaan te hebben gegooid, blonk de keuken weer als vanouds. Helaas mocht ik er van Agnes geen foto van maken, dus ik volsta met de foto hiernaast. Uit coulance geen cono-punten.
  De koeken waren in ieder geval erg lekker.

  Een veel gestelde vraag is of we hier veel merken van het gebeuren rondom Bin Laden? Nou, nee. We zien geen extra beveiliging (voor zover dat zichtbaar zou zijn) en de tv hebben we nog niet aan gehad, dus dat is ook lekker rustig. Met al die pretparken hier wordt met name hard gewerkt aan ‘feel good’, dus het laatste wat ze wel willen is dat verstoren.
  Koninginnedag, dodenherdenking & bevrijdingsdag is hier bijna ongemerkt aan ons voorbijgegaan, dus Agnes heeft alle hoop gevestigd op Moederdag (mannen thuis, dit is een hint).

  Vanaf morgen gaat de zon hier weer erg haar best doen en zullen de temperaturen weer boven de 30 graden gaan uitstijgen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor om de 3e en laatste week van onze vakantie te beginnen!

  PS: Vandaag kwam het bericht van de NASA dat de Endeavour lancering niet voor 16 mei zal plaatsvinden. Da’s nou jammer!

  Posted by bbeurden @ 02:15

  Tags:

4 Responses

WP_Cloudy
 • MattRob (Robert-Jan) Says:

  Na mijn eigen tripje (druk, druk, druk) flink wat in moeten halen, maar ben weer bijgelezen. Heerlijk verslag om te lezen en ook leuk om de verhalen te lezen van de ons favoriete parken, waar we inmiddels al zo vaak geweest zijn, van iemand die er voor het eerst is.

  Ook herkenbaar hoe jullie lekker rustig de parken doen, vooral Magic Kingdom. Als wij samen zijn, doen we het ook lekker rustig, gaan hier en daar op een bankje zitten en ook zo hebben wij een keer een huwelijksaanzoek meegemaakt voor het kasteel. We hebben zelfs nog aangeboden om (achteraf dan) wat foto’s van ze samen te maken.

  Appartement ziet er geweldig uit, locatie van Cane Island is ideaal, overal dichtbij. En indrukwekkend hoe jullie 4 volle dagen parken achter elkaar hebben gedaan, en daarna een bijna volle dag shoppen. Jullie zijn vast binnenkort aan vakantie toe 😉 !

  Veel plezier weer !

 • javerbu Says:

  Hey, luitjes.
  Een rustig dagje voor jullie met regen en een lekke blender als dieptepunten.
  Daar staat weer tegenover dat er geshopt kon worden en dat is toch ook een hobby voor jullie.
  Wij zijn tijdens het (late) ontbijt verrast met een onverwacht groot pakket wat bezorgd werd.
  Een doos van 75 cm hoog en 30 cm vierkant waarin na wat geworstel om hem open te krijgen:
  Een pracht boeket met een vaas en een doos chocolade truffels,( volgens ma helemaal uit Florida.)De truffels van pure chocolade want daar word je niet dik van
  Bedankt luitjes, dit hadden we helemaal niet verwacht!!!
  Volgens de temperatuurmeter op je blog was het gisteren maar 22 graden bij jullie en word het morgen 30 graden
  Als het echt 8 graden verschil is in werkelijkheid dan hebben jullie nog wat warmte tegemoet.
  Een verre rit met de airco hoog is dan wellicht een oplossing?
  Jullie zijn min of meer uitgerust dus kunnen er vandaag weer tegenaan.
  Toch maar kalm aan en, voorzichtig!!
  Tot morgen
  PaMa

 • Leen Kleijwegt Says:

  Geen cono uit coulance, je wordt echt ouder …

 • Monique Says:

  Wat geweldig dat jullie toch nog aan moederdag hebben gedacht! Hier lijkt het er nog niet echt van te komen …. 🙂

  Groetjes,
  Monique