Sierra Espuña

Straatnaam in TotanaAledo Kodak-puntBlik op AlahamaWeg vanaf de top Besneeuwde bergtoppen Duidelijk Militair object? Hoezo bochtige weg?Afdaling naar AlahamaRuig

Na een fris en vooral stormachtige dagen leken de voortekenen vandaag allemaal in de goede richting te wijzen. Zon, hogere temperaturen, bijna geen wind. Ideale omstandigheden dus om met vrienden (Jenny & Nico) leuke dingen hier te doen.

Bij voorkeur ook dingen, die al enige tijd op ons verlanglijstje stonden, zoals een bezoek aan Nationaal Park Sierra Espuña, gelegen in onze provincie Murcia.
Al bezocht door de Tijmesjes, die er een leuk verslag van hadden achtergelaten.

Zo’n 5 kwartier rijden vanaf onze Casa ligt de door ons gekozen ingang van het park bij het plaatsje Totana. De zon straalt al aan de strakblauwe hemel en wij laten ons verleiden tot een kopje koffie op een terrasje op het pitoreske dorpsplein.

Het park blijkt adembenemend mooi en doet ons gelijk weer denken aan de vele National Parks die we in de US hebben bezocht. Prachtige weggetjes die zich omhoog kronkelen en waar je liever geen tegenligger tegen komt. Die blijven ons gelukkig bespaard, op 1 na (waarover later meer).

De vele uitzichtpunten die we onderweg tegenkomen lenen zich uitstekend voor mooie plaatjes, waarvan een selectie op deze pagina.
Dan komen we voor de keuze om de afdaling naar Alahama de Murcia in te zetten of de kronkelige weg nog even te volgen naar de allerhoogste top, waar zo te zien een weerstation is gevestigd. Geen moeilijke keuze.

De weg blijft prachtig en smal, maar dan komt dan plots toch die ene tegenligger; Een bus. Niet helemaal duidelijk of het schoolkinderen op excursie of werknemers van het hooggelegen station zijn, maar de bottomline is dat ik over een behoorlijke afstand mijn achterruitrijvaardigheid mocht testen.
Maar goed, de top werd bijna gehaald tot het weerstation. Bijna….., het eerste bord ‘Militaire Zone’ nog maar even genegeerd (begreep ik echt niet in het Spaans), maar het 2e nadrukkelijke bord ‘Zona Militar – Prohibido El Paso‘ liet toch weinig aan de verbeelding over.
Op deze prachtige dag bood deze plek een weidse blik over de omgeving en waren in de verte zelfs besneeuwde bergtoppen te spotten.

De afdaling naar Alahama de Murcia was één en al haarspeldbocht, maar ook absoluut de moeite waard.
Wat leven we hier toch in een prachtig gebied!

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties