En zo luiden we 2012 uit

Transavia-AmsterdamZonnetje1e oogstThe WallProost!Roeping gevonden!Even bijkomen

En zo vlogen we vanmorgen in alle vroegte voor de laatste keer in 2012 naar Spanje. Om hier de jaarwisseling te vieren, maar bovenal om een weekje vakantie te hebben en te ontspannen.

Truus had na het overlijden van vader Jan wel getwijfeld of ze ons aanbod om ons te vergezellen moest aannemen, maar al snel kwam ze tot de conclusie dat een weekje er tussenuit wel lekker zou zijn. Alhoewel het vreemd voor haar aanvoelt om nu alleen op pad te gaan, is het wel weer thuiskomen in een inmiddels vertrouwde omgeving.
Het hield wel in dat ze de heenreis niet met ons vanaf Rotterdam zou vliegen, maar met haar oudste kleinzoon Ivan vanaf Amsterdam. Spannend, maar eigenlijk vond ze het toch wel heel leuk!

Met 15 minuten tijdsverschil werd de vliegstrijd door Truus en Ivan gewonnen. Leuk dat onze piloot onderweg de passagiers heel toevallig attendeerden op het Transavia toestel vanuit Amsterdam dat onder ons voorbij vloog (zie foto).

Na ruim 2 maanden betraden we dus weer eens de casa. Buurman Glenn had al mooie vorderingen gemaakt met het stucen van de omheining en Albert & Monique hadden al de kachels aan gezet en de tuinmeubels op de varanda geplaatst. Kortom, lekker thuiskomen!

Hoewel de temperatuur op zo’n 13 graden bleef steken en de wind behoorlijk fris was, bleek het uit de wind en in de zon toch uitermate aangenaam. Net iets te diep in gedachten in de zon kleurde mijn dakpan zowaar weer wat rood. Dat beetje zon hadden we de laatste weken toch behoorlijk gemist in Nederland.

Ook een mooi moment om terug te kijken op ons eerste jaar in Spanje.
In december 2011 werd de deal beklonken en werden de eerste spullen aangeschaft voor de Casa. Ruim een jaar later kunnen we toch wel heel tevreden terugkijken op de beslissingen die we hebben genomen en de werkzaamheden die zijn uitgevoerd. Trouwe lezers hebben het wel en wee in de ruim 40 blogs het afgelopen jaar kunnen volgen en wie weet kan iemand er ooit zijn voordeel mee doen.
Velen vergezelden ons in de Casa (tot wederzijds plezier) en velen zullen hopelijk nog volgen.
Ook niet onbelangrijk is de nieuwe vriendenkring die we hier hebben opgebouwd. Hetgeen ook duidelijk bleek uit de vele warme steunbetuigingen die we bij het overlijden van vader Jan uit Spanje mochten ontvangen!
Kortom, we hebben het hier naar ons zin!

Het jaar ging weer te snel voorbij en eindigde natuurlijk te triest, maar al kijkend naar de volgroeide citrusvruchten aan de boompjes bij de Casa zijn er toch mooie blijvende herinneringen aan de keren dat vader Jan hier mocht genieten.
Ik kan alleen maar hopen dat 2013 een topjaar gaat worden!

Een goede en veilige jaarwisseling gewenst voor alle familie, bekenden & volgers en natuurlijk een gelukkig en gezond 2013. Proost!

 

4 Responses to En zo luiden we 2012 uit

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties