Prijswinnaar

Het is voorjaar 2012. De mooie sportzomer ligt nog in het verschiet. Met stelligheid wordt nog verkondigd dat ‘we’ Europees Kampioen voetbal gaan worden en we willen er nog niet van overtuigd zijn welk bedrog jaar na jaar plaatsvond in de Tour de France. En dan ook nog eens de Olympische Spelen in het verschiet. We zullen het allemaal gaan bekijken vanuit onze Spaanse Casa in onze eerste Spaanse zomer.

Door het regelmatig op en neer vliegen met Transavia werd ik als klant op de hoogte gesteld van het door die maatschappij gesponsorde EK Beachvolleybal in Scheveningen. Door slechts te reageren op mailing kon ik 2 vrijkaartjes voor het finaleweekend op 2-3 juni bemachtigen.
Ach, waarom niet. Dagje strand en gezellig wat wedstrijdjes kijken. Alleen al het wedstrijd tenue maakt het immers al een aangenaam schouwspel.

En zo vermaakten wij ons prima op die zaterdag in het knusse tijdelijke EK-stadion op het Scheveningse strand. Het publiek werd in de pauzes vermaakt met spelletjes en dansgroepjes. De winaars van de spelletjes werden door de hoofdsponsor beloond met gratis tickets.
Er werd ook een publieksvraag gesteld:”Hoeveel Grand Slams hebben het duo Reinder Nummerdor en Richard Kuil gewonnen”. Het antwoord kon door de aanwezigen naar de mobiele telefoon van de stadionspeaker worden ge-smst.
Rondkijkend schatte ik mijn kansen in. Max 1000 man in het stadion, 50% doet misschien mee, 50% geeft het goede antwoord….. Meer kans op winnen dan in de staatsloterij.
Snel dus het door Google aangeleverde antwoord (1 Grand Slam) doorgestuurd.
Maar helaas bij ons vertrek uit Scheveningen niets meer gehoord. Onderweg naar vrienden bleek ik wel een gemiste oproep te hebben van een onbekend nummer. Goh, zouden ze misschien uit Schevingen hebben gebeld? Toch maar even een sms-je naar het nummer gestuurd, dat als ze mij soms zochten om de tickets te overhandigen, dat ze mij best nog een keer mochten bellen 🙂
En zowaar, 5 minuten later een telefoontje dat ik inderdaad 2 Transavia tickets had gewonnen, maar dan moest ik ze wel binnen 1 uur nog even in ontvangst komen nemen.
Nou ja, dat was het wel waard om nog een keer naar Scheveningen op en neer te rijden!

En zo zijn we alweer een half jaar verder. Een trieste periode achter de rug en misschien toch wel goed om met schoonmoeder Truus zo rond de jaarwisseling een weekje bij te komen in de casa. Nadeel is dat zo kort voor de reis de tickets in die periode niet meer goedkoop zijn. Dus waarom niet proberen onze prijs ten gelde te maken? Tsja, de brief vermeld wel dat beschikbaarheid in schoolperiodes beperkt is…
Transavia gemaild dat ik de prijs graag wil verzilveren met 2 tickets naar Alicante met vertrek rond 29 december. Maakt niet of het vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven is. We moeten nog wel een ticket voor Truus bijboeken, dus hopelijk kan dat dan nog voor een redelijke prijs.
Na 2 dagen nog geen reactie en inmiddels zie ik de ticketprijzen in die periode verder oplopen.
In het weekend nog maar een mail er tegen aan gegooid met de marketing dame in kopie. Zo waar op maandag een reactie, maar niet echt positief. Er is bijna geen beschikbaarheid, dus mijn verzoek kan helaas niet worden ingewilligd.
Ik lees toch duidelijk het woordje ‘bijna‘, dus de moeite waard om er maar eens een telefoontje aan te wagen. Stagiaire Anne staat mij uitermate vriendelijk te woord en ziet toch echt niets beschikbaar staan in haar systeem in deze periode. Althans niet voor ‘prijswinnaars’.
Maar op mijn aandringen wil ze het best nog eens allemaal gaan navragen bij de verantwoordelijke personen. Eerlijk gezegd verwachtte ik daar niet veel van.
Ik was dan ook aangenaam verrast toen ze mij eind van de dag terugbelde, dat ze 2 tickets in optie had met vertrek op 30 december vanaf Rotterdam en terugkeer 1 week later. Precies wat we zochten. Nog snel een ticket voor Truus erbij geboekt, die uiteindelijk samen met oudste zoon Ivan de heereis vanaf Amsterdam aanvangt, en wij zijn met de jaarwisseling onder de pannen.
Toch wel fijn dat iemand, de stagiaire in dit geval ook echt haar best voor ons had gedaan. Zo voelen we ons toch echt winnaars.

One Response to Prijswinnaar

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties