Boompjes plantdag

 

16 oktober 2012 werd door ons uitgeroepen tot Boompjes Plantdag in Macisvenda.
Nadat we precies 1 jaar geleden voor de 1e keer ons Spaanse dorpje aandeden, keerden we deze week in de herfstvakantie terug met schoonouders Truus en Jan, zwager en schoonzus Ries en Lilian en zoon Bram in ons kielzog.

Een bijzondere reis en een bijzondere week voor ons allemaal, omdat  we ons realiseren dat schoonvader Jan nu echt in zijn laatste levensfase is beland. Er zijn dingen in het leven waar je niet van kan winnen. Mooi dat we met zijn allen deze week van elkaar, van de casa en de omgeving kunnen genieten. En natuurlijk (vooralsnog) van het heerlijke weer. Sommige zaken zijn onbetaalbaar…

Top prioriteit voor deze week was het uitzoeken, kopen en planten van boompjes. Zowel Truus en Jan, Ries en Lilian en de Surfweekend groep (zie 30e Surfweekend) hadden ons een fruitboompje toebedacht voor bij onze Casa. Met name de sinaasappelboom van Jan en Truus is natuurlijk erg waardevol voor ons.

Vanmorgen vonden we gelukkig bij het tuincentrum nabij de Hondons al snel de boompjes van onze keuze. Een sinaasappel-, een grapefruit- en een mandarijn boompje.
Eigenlijk waren we op zoek naar grotere exemplaren, maar helaas bleken die niet voorhanden. Uiteraard is het mogelijk om elders daar naar op zoek te gaan, maar we hebben ons laten vertellen dat je het beste de boompjes nabij je eigen woonplaats kan kopen, omdat die dan ook het best gedijen op je eigen grond.
En ach, aan onze palmboom konden we al zien hoe snel het hier kan groeien, dus we denken dat we met een paar jaar het fruit niet meer weg kunnen eten!

Voordeel van de kleinere boompjes was wel dat we ze ook zelf konden transporteren en zonder hulp van graafmachines konden planten. Nou ja, echt gemakkelijk ging dat ook weer niet. Met name de toplaag is hier keihard en daaronder is het ook meer hakken en bikken dan graven.
Maar toch na een vereende krachtsinspanning konden we vanavond tevreden neerkijken (letterlijk uiteraard) op onze nieuw verworven fruitboomgaard.
We zijn de schenkers natuurlijk erg dankbaar en zullen de boompjes met liefde koesteren.

6 Responses to Boompjes plantdag

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties