Kabelbreukje

Nadat vorige week het zwembad zwemklaar was gemaakt kon in 1 ruk door worden gewerkt aan het terras. Weliswaar door een verse ploeg gespecialiseerde krachten. Over dat terras meer in een volgende blog, inclusief veel foto’s.

Voor het terras moest er natuurlijk ook geëgaliseerd worden en met de Spaanse bodem gaat dat vaak gepaard met van dik hout zaagt men planken. Harde rotsachtige grond maakt het meestal onmogelijk om een simpele spa in de grond te steken.
Dat dat niet altijd goed gaat mocht ik gisteren helaas ervaren.

Rond negen uur in de morgen ontving ik een automatische e-mail dat het beveiligings systeem met een stroom onderbreking had te maken en op de back-up voorziening was overgegaan. Niet vreemd, want de stroom dipt wel vaker. Wel vreemd, dat er die morgen geen e-mail volgde dat de stroom voorziening was hersteld.

Toch maar even informeren bij buurvrouw Sarah of zij misschien ook te maken had met een stroomstoring. Gelukkig voor haar en helaas voor ons wist ze mij te melden dat er door de harde werkers aan het terras een elektriciteitskabel was doorgehakt. Shit happens….

En dan blijkt maar weer hoe behulpzaam de buurt dit oppakt. Buurman Glenn was al met Jan Klus op onderzoek uitgegaan, vaste elektriciën Leo was al geconsulteerd en tenslotte was makelaar Alex al ingeschakeld om energie maatschappij Iberdrola in te lichten en actie te laten ondernemen. Ook Albert was ingeschakeld en hield alles nauwgezet in de gaten. Op afstand kon ik ondanks dit tegenvallertje toch blij constateren dat locale hulptroepen al druk in de weer waren.
Toch maar even Alex gebeld hoe dit nu precies zou gaan en wat Iberdrola hiervoor zou gaan rekenen. Allemaal geen probleem volgens Alex. Hij had namelijk indertijd in het contract een soort verzekering  laten opnemen die ons dekte tegen dit soort incidentjes en die ons ook garandeerde van een snelle response tijd van Iberdrola. Alex blijkt een voorziene blik te hebben gehad.


’s Avonds omstreeks 7 uur was de stroomvoorziening weer hersteld. Letterlijk met een kroonsteentje en wat tape was door de monteurs de schade hersteld. Met de Spaanse slag dus.
Leo gevraagd om hier binnenkort nog even goed naar te kijken, zodat niet bij de eerste regenbui alle aardlek schakelaars eruit klappen.
Met dank aan Albert voor de foto’s!

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties