Markten

De vrijdag werd hier ingezet met wat flinke maartse buitjes voor het stof. Was lang geleden dat er hier wat neerslag was gevallen, dus kon geen kwaad.
Het weekend waren er weer hogere & drogere temperaturen voorspeld en dat kwam absoluut uit. Zeker als je een beetje uit de wind kon zitten.
Er waren geen klussen meer gepland voor het weekend, dus zaterdagmorgen konden we met een gerust hart richting Santa Pola aan de kust rijden voor een mooie zaterdagmarkt. Bijgaande foto’s geven een aardige impressie van zo’n markt. Een markt is hier ook een sociaal gebeuren en op de markt is je gulden ook echt nog een daalder waard!

 

Op de terugweg weer heerlijk gegeten in Las Palmeras. Ook in de restaurants is je gulden een daalder waard. Ongelooflijk dat je voor 10 euro een prima 3-gangen maaltijd, inclusief wijn en koffie kan nuttigen! Houden we er zeker in de weekenden in.

Vanmorgen met de auto een beetje de nabije omgeving verkend. Hierbij de dirt-roads niet geschuwd. Wat wonen we hier toch in een onvoorstelbaar mooi gebied. Met nog geen 5 minuten rijden zit je midden tussen de bergen & boomgaarden. Hier valt nog veel te ontdekken de komende jaren!
Onverwachts reden we zo ook Algueña binnen en daar bleken de straten zowaar bezet met alweer een leuke zondagsmarkt. Deze markt slingerde zich helemaal door de binnenstad, dus was zeker gezellig om even overheen te lopen. Kan je toch niet links laten liggen.
Voor de zondagse dis belandden we in een zeer klein gehuchtje hier vlakbij in de uitspanning genaamd ‘La Cueva’. Oma stond zelf achter de pannen en bereiddde een niet onverdienstelijke maaltijd. Niet super, maar ook zeker niet slecht.

En zo hebben we de afgelopen 2 weken onze Casa tot een zeer aangename plek weten om te toveren en hebben we ook best een stukje van het gebied gezien. Het smaakt naar meer!

PS: De satelliet ontvanger uit de vorige blog bleek inderdaad kapot. Zonder problemen werd het omgeruild voor een nieuw werkend exemplaar.

[nggallery id=18]

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties