Kopen & Klussen

De 1e week in onze Casa zit erop en we kunnen tevreden constateren dat er behoorlijke voortgang is geboekt. Er zijn heel wat gaatjes geboord en schroefjes geschroefd!
(Schoon-)vader Jan kon de afgelopen dagen worden uitgetekend met een boormachine in zijn handen. Lampjes, plankjes, badkamer meubeltjes, roedes en wat al niet meer moesten er worden bevestigd. En in die tussentijd reden wij door de Spaanse heuvels om het spul aan te voeren vanuit de plaatselijkse Gamma’s, Karwei’s en Praxissen.
Grootste hindernis bleek het vinden van een (betaalbare) glazen douchewand. Het ding heeft al minimaal een tank diesel gekost, maar gelukkig hebben we het vandaag uiteindelijk kunnen bestellen. Volgende week binnen (?).
Nou ja, een deurklink zou ook al sinds een week ‘mañana’ worden uitgeleverd 🙂
Al met al mogen we niet klagen. Slechts een verstopte douche afvoer was tot nu toe het grootste ongemak en die kon door Jan Klus in een ommezien worden gerepareerd!

Vandaag toch weer even een spannend momentje. Afgelopen week hadden we bij Ikea de kasten voor het huis gekocht, maar dan wel met bezorgservice. Ergens tussen 10:00 en 22:00 konden we het verwachten. Nou ja, als het uberhaupt zou worden bezorgd, dan vond ik mij al spekkoper.
Daar komt nog bij dat ons adres in dit ‘buitengebied’ tamelijk nietszeggend is. Straatnaambordjes staan hier niet op de berg en ik geloof niet dat iemand hier zijn handen in het vuur wil steken dat het bij ons bekende adres inderdaad echt juist is.
Dus toch verrassend dat er rond 10:00 uur door de chauffeur werd gebeld dat hij in de buurt was. Althans, ik gokte maar dat hij dat bedoelde, want zijn Engels was net zo beroerd als mijn Spaans. Gelukkig gaat buurvrouw Ineke het Spaans beter af, zodat zij hem richting de kerk in Macisvenda kon sturen.
Hop, in de auto ook die kant op en daar op het stoepje in het zonnetje de komst van het Ikea bestelbusje afgewacht. Binnen 10 minuten kon ik ze naar de eindbestemming dirigeren.

[nggallery id=16]

Vanmiddag het gereedschap aan de kant gegooid en heerlijk gegeten in Vientiocho. Blijft toch iedere keer weer verrassend dat je voor zo’n 12 euro pp (inclusief wijn en koffie) een uitstekend 3-gangen menu kan krijgen. We hebben inmiddels al een paar leuke adresjes in ons archief opgeslagen.
Daarna nog een leuke route door de bergen richting Murcia gereden om nog wat huisraad in te slaan. Het weer is hier op dit moment fantastisch en de bloesem bloeit nog weelderig.
Wel jammer dat in Murcia net het stadion leegliep bij de plaatselijke voetbalclub en dat wat wegen waren afgesloten. Op de wegen die wel waren opengesteld was het dringen geblazen. Ach, we zijn er met een lichte vertraging toch weer gekomen.

Tenslotte nog even een update over Truus. Die vermaakt zich prima op het terras en kookt lekker op de dagen dat we niet uit eten gaan. Ze had al geconstateerd dat er op de berg een boom in een bakje stond (zie foto) en haakt verder driftig door aan iets voor 1 van de kleinkinderen, maar het is mij nog niet helemaal duidelijk wat het moet worden. Ik hoop maar dat het geen gehaakte zwembroek wordt. Zeker omdat de dunnenhaaknaald foetsie is, dus het geheel vermoedelijk moet worden afgewerkt met een wat dikker exemplaar.

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties