Klaar voor de overdracht?

De eerste 2 weken van 2012 (en vermoedelijk ook de rest van het jaar) stonden nadrukkelijk in het teken van onze Casa in Spanje.
Uiteraard moesten er een hoop administratieve en financiële zaken worden geregeld voor de uiteindelijke overdracht. Onze ervaring is inmiddels dat de zaken niet altijd zo soepel lopen als dat je verwacht of hoopt, maar dat met de nodige inzet van onszelf en wat mensen om ons heen het vermoedelijk allemaal wel weer goed komt. Onze NIE-nummers zijn binnen, onze Spaanse bankrekening is inmiddels in de lucht en niet onbelangrijk, de eerste (test-)overschrijving is goed aangekomen. Volgende week zijn we 4 dagen in Spanje en bij terugkeer zouden we ons officieel eigenaar kunnen noemen. Nog een puntje van discussie of we op vrijdag of op maandag daar naar de notaris gaan.

Ook was het te merken dat het Spaanse kerst reces was afgelopen, want zo zoetjes aan worden er wat bezoekjes door lokale werklui aan de Casa afgelegd en volgen de offertes, althans wat er voor door moet gaan. Zo is de plaatselijke “marmerboer” inmiddels langs geweest voor het verlengen van het aanrechtblad en het maken van een werkhoek, hebben we een offerte voor de infrarood-radiatoren en zijn de kozijnen opgemeten voor het traditionele traliewerk (Regas) aan de buitenzijde.
Met de huidige eigenaar loopt de discussie over de gebreken die moeten worden verholpen en de elektriciteit en water waar hij voor moet zorgen.

Met een beetje geluk hebben we volgend weekend tijd om ons ook te richten om de eerste kleinere aankopen die we echt nodig hebben in de Casa. Keukeninventaris, linnen- en beddengoed, etc…
Als het weer mee wil zitten en we dan ook nog een terrasje mee kunnen pikken, dan kan ons weekend volgende week niet meer stuk!

3 Responses to Klaar voor de overdracht?

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties