Casa Mariposa

In oktober brachten we een aantal dagen door in het paleisje van Albert & Monique in Spanje. Op hun website verhalen ze uitgebreid over het wel en wee van hun nieuwe leven in Spanje.
Al rijdend door het gebied waren ook wij onder de indruk van de schoonheid, de rust en de mooie huizen die we tegen kwamen. Hoewel dromen een mooie bezigheid is, kwamen we al snel tot de conclusie, dat zoiets misschien ook voor ons zou zijn weggelegd, althans als vakantieverblijf. De huidige economische crisis biedt tenslotte ook kansen. Zeker op de huizenmarkt in Spanje.

De weken erna hebben we alles lekker laten bezinken en tijdens de vele gesprekken die we erover hadden werden we enthousiaster en enthousiaster. Natuurlijk zou zoiets betekenen dat je de eerste tijd wat minder exotische reizen zou gaan maken, maar zo’n stekje in Spanje zou toch ook geen straf zijn. Drie kwartier van vliegveld en strand (Alicante) en mooi rustiek gelegen tussen de bergen in een fantastisch klimaat gedurende het hele jaar.
De woningmarkt in Spanje kent vele valkuilen, dus een eerste vereiste is kennis van de lokale markt en een goede te vertrouwen makelaar.
De kennis lag bij Albert & Monique en de al uitgebreide kennissenkring die hen was voor gegaan en de te vertrouwen makelaar bleek Alex te zijn. Een in Spanje wonende en opererende makelaar, die bij velen goed stond aangeschreven.

Casa Mariposa

Via de mail kregen wij enige huizen onder ogen, maar er waren er niet veel die de toets van ons kritische wensen lijstje konden weerstaan.
Totdat we op 18 november via Albert & Monique te horen kregen dat Alex nu toch wel een juweeltje in zijn portfolio zou krijgen. Niet ver van hen vandaan, gelegen tegen dezelfde berg, bij hetzelfde plaatsje (Macisvenda) en een plaatje van een huis. Ook kwalitatief bleek het huis dik in orde.
De gebeurtenissen volgden elkaar daarna in rap tempo op. Albert & Monique werden onze plaatselijke oren en ogen en maakten talloze foto’s en film om ons een goede indruk van de woning te geven. Op 22 november bleken we een deal te hebben via een mondelinge overeenkomst. Ons bod werd geaccepteerd!

En toen, begon dus het lange, lange wachten. Echte zekerheid heb je in Spanje pas als er een voorlopig koopcontract is getekend bij de makelaar. En daar waren in dit geval beide echtelieden voor nodig. Uiteindelijk bleken beide echtelieden niet echt meer door 1 deur te kunnen en in scheiding te liggen.
Maar dan, na een paar weken mailen, skypen, duwen en trekken zaten de ex-geliefden vanavond bij Alex aan tafel voor de ondertekening. Wij konden daar via Skype-video live bij aanwezig zijn.
Alles is nu in kannen & kruiken, zodat op 20 januari de officiële transactie bij de notaris kan plaatsvinden.

We moeten nog even aan het idee wennen, maar we zijn zo goed als eigenaar van een prachtig hutje in Spanje op zo’n 1100 m2 grond, waar we hopelijk mooie tijden gaan beleven.
Het huis is in 2007 gebouwd en in de zomer 2011 gelegaliseerd (veel huizen in Spanje worden gebouwd zonder officiële bouw- en woonvergunning). Het is nog nooit bewoond geweest, dus we kunnen het helemaal naar onze eigen zin optuigen en inrichten.
Het toeval wil dat we vanaf morgen een lang weekend Spanje hadden gepland (om huizen te kijken) en nu dus voor het eerst onze aankoop in het echt kunnen aanschouwen.
Is het een grote gok? Nee, dankzij de fantastisch hulp en inzet van Albert & Monique weten we precies wat we hebben gekocht. Dit hadden we zonder hen absoluut niet kunnen doen!

En we noemen ons optrekje: “Casa Mariposa”

6 Responses to Casa Mariposa

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties