Vakantie in Nederland

Afgelopen vrijdag begon dan ook mijn zomervakantie. Aangezien we in het voorjaar al 3 weken in Florida hadden kunnen genieten hadden we gepland om deze zomer maar eens in ons eigen Nederland te blijven. Vorig jaar hadden we al voor 2 weken een huisje en een sloepje geboekt in het schone Friesland. Camping “It Wiid” in Earnewald was niet onbekend voor ons, maar tot nu toe altijd voor maximaal een weekend.
Dit keer dus 2 weken spelevaren op de Friese wateren, met als hoogtepunt het Skutsjesilen in de 2e week. Daar kijken we naar uit!

Na een rustig ritje van zo’n 2 uur konden we gelijk onze vakantiehut betrekken. Prima hut, schoon, maar laten we zeggen ‘basic’. Geen vaatwasser (sta je dan met je ingekochte doos vaatwastabletten), geen magnetron/oven (lusten de vogels ook het onafgebakken stokbrood met kruidenboter?) en geen flatscreen (wordt om de beurt kijken). Kortom, vakantie! De beroemde conference van Bert Visscher schoot toch onwillekeurig door mijn hoofd…

Maar wel een prachtige locatie aan het water en een dito Marilsloep voor de deur! Wordt dus genieten.

[galleryview id=4]

Zaterdagmorgen gelijk maar even de sloep uitgeprobeerd. Toen was het nog zo goed al droog. Zelfs nog wat zon! Dat bleken achteraf dus de laatste zonnestralen van het weekend te zijn geweest. Jammer voor Ron & Angelique, die zich dit weekend bij ons vervoegden.
Natuurlijk wel met ze wezen varen op zaterdagmiddag, ondanks het steeds slechter wordende weer. We hadden het plan om naar Grou te varen, maar uiteindelijk het rondje toch maar ingekort. Het begon steeds harder te regenen en te waaien, dus de tocht werd bijna heroïsch!

Voor de avond op internet op zoek gegaan naar een leuk restaurantje. Al klikkend kwamen we uit op het Trye Hus in …. Grou
Even telefonisch reserveren. Of we met de boot komen..? Uh, nee, gewoon met de auto.
Blijkt dat het restaurant op een eilandje tussen waterwegen ligt en slechts bereikbaar is per boot. Maar geen probleem, gasten worden graag opgehaald bij de haven in Grou en gratis overgezet.
En zo kwamen we toch nog in Grou. Om 19:30 uur liepen we naar de kade in de haven en zagen we een bootje met een overkapping arriveren om ons over te zetten naar het restaurant. De kap bleek helaas niet echt beschutting te bieden tegen de inmiddels hevige regen en wind, dus we wikkelden ons maar snel in de aanwezige dekens.
Op onze vraag hoe lang het varen was, antwoordde de Friese jongen op z’n Fries: “Nwah, 5 minuutjes”.
Toch wel een beetje blij meerden we na 20 minuutjes af bij het eilandje, waar we in het toch wel erg sfeervolle restaurant een beetje konden bijkomen.
Uiteindelijk werd het een superavond met heerlijk eten (verse gebakken paling) en vriendelijke bediening.
Aangezien we uiteindelijk de laatste gasten waren vroeg de eigenaar of het een probleem was om op zijn kosten nog een borrel te nemen om dan gelijk met hem en het personeel terug naar de haven te varen. Ach, wij zijn ook de beroerdste niet.

Helaas liet ook vandaag (zondag) het weer ons ernstig in de steek en besloten we om er dan maar gelijk een heel weekend Grou van te maken. Shoppen dus. Leuke winkeltjes en voor Ron en ondergetekende een leuk etablissement. Iedereen blij.
En zo hadden we ondanks de herfstachtige omstandigheden een geweldig leuk 1e weekend. Nu het weer alleen maar beter kan worden kijken we met plezier uit naar het vervolg.

2 Responses to Vakantie in Nederland

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties