Edinburgh

Het was een spannende week voor Bram. Na lang wachten had hij deze week dan eindelijk het voorrecht om onder het mes te gaan in verband met een afgescheurde kruisband. Een aantal jaren geleden was de andere knie al aan de beurt geweest, dus lang leve het edele voetbalspel!
Als ik het goed heb begrepen gaat in deze knie nu ook een pees voor kruisband spelen en moet het allemaal weer goed komen. 1 Nachtje ziekenhuis staat er tegenwoordig voor en daarna wordt je geacht thuis te herstellen. Over 6 weken is Bram dus weer helemaal het mannetje. Volgende week komt hij een paar nachtjes in het ouderlijk huis logeren om de eenzaamheid tegen te gaan als z’n concubinaat op kamp gaat.

Als ik het goed heb begrepen gaat in deze knie nu ook een pees voor kruisband spelen en moet het allemaal weer goed komen. 1 Nachtje ziekenhuis staat er tegenwoordig voor en daarna wordt je geacht thuis te herstellen. Over 6 weken is Bram dus weer helemaal het mannetje. Volgende week komt hij een paar nachtjes in het ouderlijk huis logeren om de eenzaamheid tegen te gaan als z’n concubinaat op kamp gaat.

Na vele malen gastvrij in Israel bij collega’s te zijn ontvangen was het deze week mijn beurt om de collega uit Israel hier te ontvangen. Het was zijn eerste bezoek aan Nederland, dus hij keek zijn ogen uit. De timing om dinsdag Amsterdam aan te doen was goed, aangezien de halve stad Oranje was gekleurd vanwege de voetbalinterland. Leuk!

En dan vrijdagmorgen vertrokken naar Edinburgh-Schotland. Niet de eerste keer dat ik hier ben, maar wel de eerste keer dat ik het weekend vrij heb om wat meer van de stad te zien. Door een investering in een ticket voor Agnes is het zo een leuke combinatie van werk en fun geworden.

Hoewel de weersverwachting hier niet zo rooskleurig was als in Nederland, mogen we tot nu toe niet klagen. Zonnig, wat wolken en droog. Kortom, het ideale weer voor een stedentripje.

We verblijven hier in het Hilton Grosvenor. Hoewel het hotel net iets buiten het centrum is gelegen, is alles op loopafstand bereikbaar.

Zoals zoveel gebouwen hier is ook het hotel gevestigd in een redelijk oud pand. Prima, maar de eerste nacht ervaarden we ook de nadelen daarvan. Het raam op onze kamer bleek wel heel veel speling in de sponning te hebben en met de aanwakkerende wind leverde dat ’s nachts erg veel gebonk op. Zelfs een houten raamlat kwam naar beneden zetten. Hoewel het om een uur of 3 ’s nachts eindelijk was gelukt om het raam met boeken in de kieren wat te fixeren, leek mij een klacht hierover wel op zijn plaats. Het resulteerde in een upgrade naar de suite voor de resterende 2 nachten. Leek mij wel een goede deal.

Edinburgh is zonder meer een aanrader voor een stedentripje. Leuke winkelstraat (Princess street), leuke pubs, mooie oude stad, kortom meer dan genoeg vertier.
Zelfs vandaag (zondag) waren al de winkels open. Niet aan ons besteed, want voor ons stond vandaag een bezoek aan Edinburgh Castle. Edinburgh is zonder meer een aanrader voor een stedentripje. Leuke winkelstraat (Princess street), leuke pubs, mooie oude stad, kortom meer dan genoeg vertier.
Zelfs vandaag (zondag) waren al de winkels open. Niet aan ons besteed, want voor ons stond vandaag een bezoek aan Edinburgh Castle op het programma. Dit kasteel ligt aan het begin (of aan het eind..??) van de Royal Mile, en je waant je hier in de Middeleeuwen. Dat waan je je overigens ook in andere gedeeltes van Edinburgh, want de stad heeft echt een prachtige oude binnenstad.
Aangezien het vandaag ook nog ‘Mother’s Day’ is in de UK werden er speciale demonstraties en voorstellingen gehouden in het kasteel. Dat maakte het allemaal nog iets leuker.
Al met al was het een mooie dag en bovenal een leuk weekend.
Vanavond komt mijn collega uit de UK ook over en gaan we weer aan de bak!

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties