Israel

Deze week stond in het teken van Israel. Gemiddeld 2x per jaar vlieg ik voor de baas naar Tel Aviv om daar met het Oracle management te praten en om de lopende projecten te bekijken en zo nodig bij te sturen. Door allerlei overnames hebben we inmiddels 4 kantoren in Israel.
De laatste keer dat ik in Israel was is al weer enige tijd geleden, mei 2010. Ja inderdaad, dat was ten tijde van de vulkaan uitbarsting in IJsland en de desastreuze gevolgen daarvan. Ook ik zat toen bijna 1 week langer dan gepland in Tel Aviv. Vervelend? Nwaahh…
De directe KLM vluchten van en naar Tel Aviv zijn redelijk vervelend qua tijdstip. De heenvlucht vertrekt altijd rond 21:00 uur, dus met een beetje geluk ben je omstreeks 03:00 uur lokale tijd in het hotel. Terug vlieg je om 05:30 uur in de morgen, dus rekening houdend met alle security checks gaat de wekker dan om 02:30 uur lokale tijd (is 01:30 uur NL-tijd). Al met al kom ik toch altijd wat vermoeider thuis van zo’n reisje dan normaal.
Maar…. het is toch ook wel leuk om weer een paar dagen in een erg aangenaam klimaat (zo rond 22 graden) een paar dagen je werk te kunnen doen en met de plaatselijke collega’s te spreken. Deze keer was ook nog mijn collega uit de UK meegekomen, dus dat maakte het nog eens extra leuk.

Hoewel ik al begin vorige week mijn paspoort naar de Russische ambassade had gestuurd voor een jaar-visum, had ik deze maandag bij vertrek nog niet terug. Geen ramp, want voor Israel heb ik een speciaal 2e paspoort. Overigens wel prettig dat bij thuiskomst mijn 1e paspoort inmiddels was gearriveerd. Maakt het een stuk gemakkelijker en flexibeler om het komende jaar naar Rusland te reizen.

Vanaf het thuisfront werd ik goed op de hoogte gehouden van alle medische perikelen in de familie. Schoonpa Jan herstelt langzaam, maar gestaag. Schoonma Truus wisselt hem nu een beetje af met ziekenhuis bezoekjes. En Bram z’n knie blijkt helaas toch aardig in de prak te zitten, dus daar komt nog een vervolg op. Het voetbal seizoen zit er in ieder geval voor hem op.

Hoewel Martin morgen pas 25 wordt, waren we gisteren al uitgenodigd in Haarlem voor de viering. ’s Middags voor het eerst maar eens de gelegenheid aangegrepen om Haarlem door te lopen. Leuker dan we hadden verwacht. Mooie panden, leuke straatjes, leuke winkels en vele leuke horeca gelegenheden. En als Agnes dan ook nog wat kleren kan scoren, dan kan de dag eigenlijk niet meer stuk! Gaan we zeker vaker doen.

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties