Wintersport achter de rug

Vorige week zondag kwamen we mentaal uitgerust en fysiek moe terug uit Lapland. Wat een week!
Op onze Lapland-blog hebben we dagelijks onze belevenissen bijgehouden. Niet iedere dag een berg afsuizen, maar ontspannend en zeker ook inspannend bezig zijn.

Het was voor het eerst dat ik een blog op mijn iPad bij hield. Wel met een extern toetsenbordje. Geen laptop meegenomen. Zeker in het begin was dat even wennen. Ook was de WordPress applicatie niet altijd even stabiel, maar al met al ging het prima. Grootste nadeel was dat de foto’s in klein formaat werden ge-upload, waardoor er geen groot formaat verschijnt als je er dubbel op klikt. Met de beperkte bandbreedte in Lapland zou de upload van groot formaat foto’s ook niet handig zijn geweest.

Inmiddels zijn de foto’s een beetje gesorteerd en kan aan het fotoboek worden begonnen. Agnes is hier meestal het creatieve brein en de stuwende kracht achter. Aangezien ik vanaf dag 1 op mijn werk weer in de Oracle-achtbaan zat, had ik ’s avonds, voor zover tijd, nog geen puf om naar de film te kijken.
Vanmiddag een half uurtje besteed om deze trailer in elkaar te flansen. Dat belooft weer een leuke film te worden

Wel wat tijd gespendeerd met vriend Jan om zijn website op te zetten. Jan heeft sinds onze 1 fietstocht naar Rome nog vele verre fietsreizen gemaakt en al zijn belevenissen bijgehouden in boekjes en mails. Dat gaat nu allemaal getransformeerd worden naar zijn eigen website/domein en zal gelardeerd met foto’s zeker de moeite waard zijn om te lezen met zijn schrijfstijl.

Voor Jan is dit overigens een gigantische stap, aangezien hij nog net de cassettebandjes, zwat-wit tv en de postduiven achter zich heeft gelaten. Zo gauw de website inhoudelijk gestalte krijgt, zal ik de link uiteraard op mijn site opnemen.

Met dit druilerige weer kunnen we het weekend een beetje bijkomen en misschien zelfs nog wat dingetjes regelen voor onze volgende reis naar Florida. Vandaag de stoelen voor de terugvlucht vastgelegd, die over precies 90 dagen plaats vindt. Daar wil je eigenlijk toch nog niet over nadenken….

Aankomende week wordt een spannende week met de operatie van schoonpa Jan (al die Jannen….). Het herstel kan dan eindelijk echt beginnen.
Zelf stap ik weer in het vliegtuig om het grootste gedeelte van de week in de UK door te brengen. Hoort er allemaal bij.

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties