De natte tocht naar Rorschach

Vandaag blijkt ons pension naast een internet cafe te zitten, dus waarom niet een mailtje sturen…

Na de rustdag van maandag zijn we dinsdag naar Weinfelden vertrokken. 92 km, maar achteraf voor Jan niet voldoende.
Na zo’n 7 km kwam hij erachter dat hij zijn zonnebril (op sterkte) miste, dus hij is terug gefietst om te zoeken op wat plaatsen en fietste al met al 25 km extra die dag.
Diverse keren de zwiters-duitse grens gepasseerd, maar alleen maar vriendelijk hoeven te zwaaien naar de beambten. Hoewel de kaart ‘vlak’ aangaf, moesten we toch af en toe behoorlijk in de trappers. ‘s avonds in Weinfelden op zoek gegaan naar een hotel. Bij 1 van de hotels was geen plaats meer, maar de alleraardigste juffrouw bood ons wel een biertje aan en ging spontaan voor ons bellen.
Kwamen bij een gasthof uit met 2 kamers. Wij hadden kamer 1. Alleraardigst en tv op de kamer om ‘s avonds de match te bekijken. Alle Zwitsers zijn in ieder geval tegen de Duitsers.

Vanmorgen in de stromende regen van start gegaan en dat is dus zo gebleven. Zeik en zeiknat waren we bij aankomst in Rorschach aan deBodensee.
Onderweg bij een boerderij annex cafe nog wel wat kunnen opdrogen en een kop koffie genuttigd. De boer moest ervoor van het land komen. Kennelijk zagen we er zo zielig uit, dat we niet hoefden te betalen. Even verder werden we zeer pitoresk de Sitter overgezet. Ook daarvoor moest een boer van het land komen en handmatig ons overzetten. Leuk. 2x een stevig heuveltje moeten nemen, maar het was maar 45 km vandaag. In Rorschach ook bij een gemoedelijk pension uitgekomen aan het meer bij het station. De bejaarde dame bood gelijk spontaan aan om al onze kleren te wassen. Geen slecht aanbod, dus morgen gaan we okselfris de alpen-etappes tegemoet. De Sprugelpass komt naderbij en daarna uitrusten aan het Comomeer.
Hopenlijk droog morgen.

Groetjes allemaal en Agnes stuurt deze mail wel weer door naar iedereen
die ik ben vergeten.

Bauke

 

This entry was posted in fietsen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.