Na een gezellige dis was het gisterenavond tijd om te relaxen in onze cabin. Open haardje aan, boek erbij en de voeten op tafel. Na die enerverende dag konden we lekker bijkomen. Wel 1x op en neer naar de houtvuurhut om de mand met houtblokjes bij te vullen. We hoeven het gelukkig niet zelf te sprokkelen.

Vanmorgen weer zo fris als een hoentje, alhoewel we wel merken dat we iedere morgen eigenlijk ietsje lastiger ons bed uit kunnen komen. De buitenlucht doet haar werk.
Om 10:00 uur weer in de busjes voor het korte ritje naar de ski-piste. Vandaag heel gewoon een dagje de piste op. Nou ja, heel gewoon….
We hadden er namelijk voor gekozen om een half dagje Telemark les te krijgen van Rene (Scandinavian Wintersports). Alleen Marloes (reisleidster voor deze week) en wij hadden interesse, dus een lekker klein groepje.

De eerste uitdaging was om goede Telemark-schoenen te huren. Lapse voeten blijken maar tot maat 45 te gaan, dus dat was proppen met mijn Hollandse maat 46.

Telemarken is een van oorsprong Noorse ski-discipline en tegelijk ook een van de moeilijkste. De achterkant van je schoen zit los en door door je knieën te gaan manouvreer je de skies. Althans zo heb ik het ongeveer begrepen. De bewegingen zijn ook een beetje tegendraads aan normaal alpine skiën.
Met dank aan het geduld en de kunde van Rene zagen we zowaar wat vorderingen na 2 uur en maakten we bewegingen die in de verte op Telemarken leken.
Al met al weer een ontzettend leuke ervaring.

Een andere topervaring was natuurlijk om die Telemark schoenen weer uit te mogen doen en mijn eigen vertrouwde kistjes weer aan te mogen.
‘s Middags was dan weer een eitje om op onze vertrouwde latten van de berg te mogen gaan. Het was helder weer, maar er stond een fris windje bij -12 graden en bovenop de berg was het ronduit koud. In ieder geval lol gehad van onze thermo-kleding en bivakmutsen.

Wel was het vandaag duidelijk drukker dan dinsdag. Het flauwe zonnetje had kennelijk op veel mensen een bepaalde aantrekkingskracht uitgeoefend. Af en toe zaten we zowaar met meer dan 2 mensen in de skilift.
Na ook genoten te hebben van de winterse taferelen kon deze skidag gezellig met een drankje worden afgesloten. In de busjes weer terug naar onze hut.
Even het vuurtje en de suana opstoken en dan vanavond met z’n allen “Op zoek naar het Noorderlicht”. Geen idee of de bewolking het toelaat, maar met vuur, drankjes en hapjes zal het ongetwijfeld weer een gezellige avond worden!

One Response to “Pistedag”

 • javerbu zegt:

  Hey,luitjes!
  Als ik het goed begrijp is het vandaag echt koud geweest!
  Kunnen jullie nu ook zeggen dat het temperatuurtje goed gevoeld is.
  En, Bauke te kleine schoenen helpen zeker mee om koude voeten pijnlijk te laten zijn!
  Ik heb met je te doen hoor.
  Maar, alles is weer goed gekomen het tweede deel van de dag en dus blijft het een pracht vacantie!
  Nog maar een dagje en dan zit het er weer op en ik denk dat, wanneer jullie niet te moe zijn, we zondag willen komen genieten van al jullie verhalen.
  zelf zijn we ook weer aardig op de hoogte gebracht van alle mogelijkheden en onmogelijkheden voor de operatie.
  Gelukkig niet te lang wachten en dat is heel veel waard.
  En, ik mag weer proberen wat meer te eten naast de sondevoeding.
  weliswaar nog fijn en geen brokken maar toch!
  Nog heel veel plezier de laatste volle dag en, tot schrijfs.
  PaMaP2M8