• 13May

  Gisterenavond vlakbij onze Condo een prima steakhouse gevonden: LongHorn. Zou zo maar kunnen dat we vanavond ter afsluiting even teruglopen. Een wandelingetje is tenslotte altijd goed voor de spijsvertering.
  Ook wel grappig dat we ‘s avonds al bij terugkomst in onze hut het AD van de volgende dag (regionale editie) konden downloaden. Tot nu toe hadden we niet zo bar veel interesse getoond in het wereld- & lokale nieuws, maar nu de terugkeer aanstaande is, moeten we ons zo zoetjes aan toch een beetje voorbereiden op de dagelijkse hectiek.

  Voor ons vergelijkende warenonderzoek vereerden we vandaag, in navolging van “Wet ‘n Wild’, Aquatica met een bezoek. Het waterpark van Seaworld.
  Zoals bij ieder park wordt bij binnenkomst elk tasje en rugzakje op inhoud gecontroleerd. De ene keer wat serieuzer dan de andere keer, maar het wordt altijd gedaan.

  Dit park heeft duidelijk onze voorkeur. Is nog niet zo oud (2008), ruimer en groener opgezet, heeft een mooi wit zandstrand, is relaxter.
  Groot nadeel is, dat ik vandaag geen Pamela kon ontdekken, die mij deden verleiden om al spartelend haar aandacht te trekken.

  De dag brachten wij dus liggend in de zon, glijdend & plonzend en poedelend (‘zich voor zijn plezier en vaak flodderend bewegen in water’) door.
  En op deze rustige en zonnige dag breekt dan toch plotsklaps recht voor ons de paniek los: vrouw is haar trouwring verloren in het parelwitte zand!
  Ze had even haar ring afgedaan en op haar handdoek gelegd en niet nadenkend vervolgens de handdoek uitgeschud. Al haar gezoek in het witte, fijne zand mocht niet baten.
  Grote paniek, dus al snel waren een aantal leden van het ‘Water Safety Leadership Team’ ter plekke. De Plaats Delict voor ons werd afgezet met strandbedjes en tot ‘no-go zone’ verklaard.
  Het zand werd met zeefjes en netjes omgespit, maar helaas….
  Dan maar op zoek naar een metaal detector. Hoewel niet in het park aanwezig, werd er 1 gevonden en geleend in het nabij gelegen ‘Discovery Cove’.
  Nogmaals werd de verdachte zone helemaal uitgekamd. De betreffende medewerker kan waarschijnlijk stil gaan leven van alle muntjes die hij vond.
  Na in totaal ongeveer 3 uur zoeken was er succes! De gouden ring met diamant werd gedetecteerd en de vrouw was zielsgelukkig (haar man was er niet bij !).
  Bewondering en complimenten voor de betreffende personeelsleden van Aquatica die daar dus uren op handen en voeten in het zand hadden gezocht. Het was weliswaar een rustige dag, maar toch….

  Om een uur of 5 moesten we er weer aan geloven (vreemd dat beide waterparken al om 5 uur dichtgaan) en huiswaarts keren. Daar vernamen we het teleurstellende bericht over het debacle van de 3J’s op het songfestival. Ik denk dat we ons helemaal bezatten vanavond!

  In de tijd dat we op ons balkon nog lekker van het klimaat hier kunnen genieten staan Inmiddels de wasmachine en de droger te draaien om morgen met schone was in de koffers de terugreis te aanvaarden. We hebben tenslotte niet voor niets die dingen in onze hut staan.

  Zoals gezegd bereiden we ons optimaal voor op onze terugkomst. We prijzen ons gelukkig dat we de hitte in Nederland hebben misgelopen en dat we (volgens mij) bij terugkomst mogen rekenen op een heerlijk Hollands klimaat. Dat insmeren tegen de zon zijn we nu wel zat:-)

  Posted by bbeurden @ 00:36

  Tags:

5 Responses

WP_Cloudy
 • Leen Kleijwegt Says:

  Het zit er nu al weer op…de tijd vliegt! It was nice reading this blog,

 • Ingeborg en Erwin Says:

  Hoi Agnes en Bauke,

  Geniet van de laatste dag en een goede vlucht terug. We hebben genoten van jullie verslag en foto’s.

  Groetjes,
  Ingeborg en Erwin

 • javerbu Says:

  Hey, luitjes.
  Wat een opening deze keer Bauke!!
  Een foto waarop jij hoogstpersoonlijk zeer ontspannen op een dubbele band op het glasheldere water soepel ligt te drijven. SUPER!!
  Wel had ik dan verwacht dat Agnes van de glijbaan zou komen maar het zijn een paar vreemde Amerikanen .
  Die glijbaan is overigens wel heel mooi dus jullie zullen hem toch wel even geprobeerd hebben denk ik.
  Wat weer een teleurstelling voor de 3J’s deze keer!
  Wij hadden er niet aan gedacht dat onze sterren aan de beurt waren en hebben het festival niet gezien
  Evenals vorige keer dus niks gemist.
  Gaat Agnes de was nog strijken ook?
  Dan past het makkelijker in de koffer en bestaat er een kleine kans dat jullie geen extra tas aan moeten schaffen.
  Wat het weer betreft, De laatste keer, toen jullie uit Lapland kwamen stonden jullie met thermo ondergoed te zweten op Schiphol.
  Doe het nu anders en ga niet van de veronderstelling uit dat het kortebroekenweer zal zijn!
  Gewoon op z’n hollands, zo’n 18 graadjes en een koud waarschijnlijk nat windje
  Jullie zijn gewaarschuwd.
  Voor de laatste dag, veel plezier en, tot morgen
  PaMa

 • Sanmar Says:

  Heerlijk dat jullie weer naar huis komen!

 • MattRob (Robert-Jan) Says:

  Dat zijn wel twee echte relaxdagen in die zwembaden. Longhorn vond ik ook erg goed, maar blijf toch bij mijn standpunt dat Outback de beste steaks heeft van alle ketenrestaurants !

  Jammer dat we geen Pamela’s voorovergebogen vroetend in het zand op de foto’s tegenkwamen; je kan niet alles hebben !