• 10May

  Voor vandaag stond het laatste van de 4 Disney Themaparken op het programma: Hollywood Studios. In ieder geval het laatste park waarvoor onze pas geldig is. We hebben zo’n pas waarmee je in 10 dagen op 6 dagen die parken in mag. Bij de aanschaf zit er nooit zo gek veel verschil tussen 4,5 of 6 dagen en als je een beetje op de aanbiedingen let dan krijg je zo’n 5e of 6e dag er al gratis bij.
  De pas is trouwens gekoppeld aan je vingerafdruk. Bij binnenkomst wordt je pasje gescand + je vingerafdruk. Biometrics is al helemaal ingeburgerd bij deze parken (bij Universal parken trouwens ook). Voorkomt misbruik of uitlenen van je pas aan derden.

  Gloeiende kolen wat was het heet vandaag. De temperatuur ging ver over de 90 Fahrenheit, oftewel zo’n 33-34 graden. Veel drinken en zoveel mogelijk uit de zon blijven was het devies.
  Nou is het park daar ook wel op ingesteld. Het park biedt veel shows en de tribunes daarvoor bieden allemaal schaduwplekken aan. Dat is dus wel uit te houden.

  Er is een stunt show rondom Indiana Jones en nog een 2e stunt show met auto’s (zie ik mij niet nadoen in mijn Toyota Prius) en motoren. Leuke spectaculaire shows met veel, heel veel vuur en explosies.
  Daarnaast is er ook nog een rondrit ‘achter de schermen’ met wederom explosies en heel veel water. In een nagebouwde canyon wordt in zeer korte tijd een paar liter water langs je heen gestort. Spectaculair.

  Het park is verder leuk om rond te lopen in de nagebouwde straten of langs de attracties, die we vandaag voor het grootste gedeelte links lieten liggen. Geen zin om me in een ‘Tower of Terror’ naar beneden te laten storten of in de ‘Rock & Roll rollercoaster’ over de kop te laten slingeren.
  Nee, geef mij maar de Muppets en Toy Story.
  Van Toy Story biedt het park een 4D-interactieve ride. Helaas, te populair. 70 minuten wachten doen we niet en de Fastpassen waren al snel op voor de dag.
  De teleurstelling was groot en kennelijk van mijn gezicht te lezen, want een aardige Amerikaan kwam mij spontaan zijn fastpass aanbieden, die hij over had.
  Na de onthutsende nederlaag op dag 16 bij MIB liet Agnes maar de eer aan haarzelf en gunde ze mij het Toy Story Fastpass kaartje. Liefde is …..

  Zo’n dag vliegt dan weer voorbij, maar ook dit park bood om 21:00 uur een spectaculaire show met lasers. licht, water, special effects & wat vuurwerk: ‘Fantasmic’.
  Als ervaren park-gangers wisten we inmiddels dat je er op tijd bij moest zijn om een plekje te bemachtigen (in een openlucht theater), maar dan heb je ook wel weer wat.
  Onder andere prachtige projecties op watergordijnen. Ze weten bij Disney wel hoe ze dit soort shows in elkaar moeten zetten. Afsluiting van alweer een mooie dag!

  Posted by bbeurden @ 04:26

  Tags:

3 Responses

WP_Cloudy
 • Niels Says:

  Wat een pretparkvakantie zeg! Dit park lijkt veel overeenkomsten te hebben met Universal Studios. Nu het laatste park erop zit zullen jullie je wel snel vervelen en terugkomen naar Nederland ;).
  Die brandwond komt door kokende soep uit een blender. Het zit alleen op een vervelende plek (binnenkant elleboog), waardoor de genezing minder snel gaat dan gehoopt. Het zwemmen helpt daarbij ook niet echt, dat mag nu dus even niet meer (gister naar de huisartsenpost geweest). We wachten het af. X

 • javerbu Says:

  Hey luitjes
  Vandaag ben ik eens aan de late kant met reageren.
  Vanmorgen eerst naar de begrafenis geweest van een 96 jarige schoonmoeder van een zwager.
  Heel ver in de familie dus maar toch.
  Al met al een mooi stemmig geheel geweest.
  Gisteravond kregen we toen we op bezoek gingen bij Cisca dat de medicatie was stopgezet en dat zij ieder moment zou kunnen inslapen.
  Een domper voor ma, en voor mij weer meer werk.
  Er zal niks anders op zitten dan de plaats van Cis over te nemen en gewoon taxichauffeur te gaan spelen.
  Het zij zo moeten we maar denken.
  Jullie hebben het ook weer naar de zin gehad als ik het goed zie.
  Het laatste Disney themapark maar er zullen nog wel een paar andere parken zijn toch?
  En, jullie zullen nog wel even de balans op moeten maken en verder aanschaffen wat tekort is ingekocht.
  Dat is pakweg ook weer een dag schat ik.
  Nog maar een paar dagen en dan zit het er weer op!
  Geniet er nog van en, weest voorzichtig!
  Groetjes en tot morgen.
  PaMa

 • MattRob (Robert-Jan) Says:

  Haha, de echte diehards weten dat je onmiddellijk fastpasses moet halen voor ToyStory ! Toch wel leuk dat je het even mocht spelen; dit zijn wel attracties van de toekomst 😉