• 09May

  Moederdag 2011. Ook hier is het Mother’s day. Misschien was het daarom wel zo druk in het park van onze keuze vandaag? Bij de ingang kreeg iedere moeder een anjer uitgereikt. Kwam mooi uit, want een bosje bloemen kopen was er eerlijk gezegd een beetje bij ingeschoten. Agnes blij, ik blij, iedereen blij.

  Het park van de dag was trouwens ‘Animal Kingdom’, 1 van de Disney Themaparken. Door de weelderige begroeiing lijkt het park al ouder dan het eigenlijk is (geopend in 1998). Animal Kingdom is een pretpark en dierentuin tegelijk.
  Door al die mooie bomen en struiken was er in ieder geval genoeg schaduw te vinden. Het kwik liep hier op tot zo’n 33 graden. Wel fijn dat Nederland zich solidair met ons heeft verklaard en dat het daar ook lekker warm is.

  Het park is opgedeeld in allerlei gebieden, waar qua loop niet echt een logica in zat. Misschien heeft het er ook mee te maken dat Agnes navigator was vandaag en de kaart ter hand had genomen. Wat dan weer deze redelijk unieke foto oplevert. Het goede nieuws is, dat we het park weer uitgekomen zijn.

  Met de al eerder uitgelegde Fastpass hebben we wat leuke attracties in het park bezocht, waaronder ‘Expedition Everest’ (ben ik toch weer in zo’n rollercoaster getrapt) en ‘Kali River Rapids’. Als ik in plaats van die laatste attractie gewoon het water was ingesprongen was het effect hetzelfde geweest: nat.

  Voor de rest was het dus typisch een park om een beetje rond te lopen, mensen en buggies kijken op een bankje in de schaduw en vooral niet inspannen in de zon.
  Om een uur of half 3 stapten we nog monter in het Disney transport naar de parkeerplaats om de rest van de middag lekker aan en over de rand van het zwembad bij onze hut door te brengen. Leek ons geen verkeerde keuze met deze temperatuur.

  Nou is hier een plons maken in een zwembad niet zo eenvoudig, getuige bijgaande bord met ‘Policies & Procedures’. Er zijn dus meer ver- & geboden dan in de bijbel. Hier 26 in totaal. En dan staat er in het laatste gebod ook nog een keer vermeld dat als het de heren van de board zint, dat ze dan spontaan de regels kunnen wijzigen. Kortom een heel gedoe om dat allemaal goed door te lezen en er zeker van te zijn dat je je kan vinden in al die regels, want anders geen zwembad!

  Voor het avond programma eerst naar Disney Downtown gereden voor een hapje bij Planet Hollywood. Van American Estates hadden we immers 2 gratis vouchers voor een hamburger maaltijd gekregen en als recht geaarde Nederlanders laten we dat niet liggen.
  En hop weer in de auto naar Epcot. Met de Hopper optie op onze passen kunnen we daar immers gewoon weer binnenlopen. Die vuurwerk show (zie dag 12) wilden we immers nog wel een keer zien. Ik kan bevestigen dat de show de 2e keer nog net zo mooi is als de 1e keer. Fantastisch slot op een zwoele avond!

  Posted by bbeurden @ 03:23

  Tags: ,

4 Responses

WP_Cloudy
 • javerbu Says:

  Hey, luitjes.
  Jullie stortten jezelf van het ene avontuur in het andere!
  Het begon natuurlijk prachtig met een anjer maar, was dat een goedmakertje voor die onduidelijke kaart??
  Hebben ze in die mooie moderne parken niet eens een klein tomtommetje??
  Laat je Agnes de weg aangeven met de hele dag de angst dat de uitgang zoek is!
  Toch wel spannend allemaal en, Agnes heeft het toch maar weer gered!!
  De foto is echt uniek en ik heb er maar een mooie afdruk van gemaakt.
  Dat zwemmen in die plas lijkt me ook een avontuur.
  Kunnen jullie die mensen er niet op attent maken dat ze beter een bordje op kunnen hangen met dingen die wel mogen ?
  lijkt me dat ze dan vlugger gelezen zijn en, je hebt meer tijd om in het water te zitten.
  Wij hebben een lekkere rustige moederdag gehad.
  Ries en Lil zij ‘s morgens en Jan en Virgi zijn in de middag geweest.
  Lekker rustig en gezellig.
  En dan natuurlijk de match!!
  Twente bekerwinnaar na een goede en spannende partij
  Wij gaan nu naar bowls en dan vanmiddag de auto schoonmaken en uitzuigen.
  Morgen naar een begrafenis, de moeder van Beb en Wim, en woensdag naar een verjaardag.
  Druk druk druk dus,
  Jullie nog een fijne dag en, doe voorzichtig!
  PaMa

 • Sanmar Says:

  Laat je niet gek maken, Agnes, wij weten allang dat het niet de bestemming is die belangrijk is, maar de reis op zich. En al helemaal als die bestemming de uitgang is!
  Xsz

 • Ingeborg en Erwin Says:

  Ach, het valt nog mee dat je geen drie pagina’s moet ondertekenen voor het gebruik van het zwembad. Ze zijn er gek genoeg voor die Amerikanen 🙂

 • Monique Says:

  Ik vergeet nooit meer Happy Traveller RV Resort in Palm Springs. Daar mochten onze kinderen niet zonder volwassene in het zwembad, zelfs niet onder begeleiding van de 19-jarige Saskia destijds 😉