• 06May

  Een relatief kort nachtje achter de rug. Vanmorgen toch redelijk vroeg uit de veren voor een rit van een uur naar Kennedy Space Center.
  Eerste uitdaging was om de locatie in te geven op de Tom-Tom. Na 10 minuten maar opgegeven en gewoon Merrit Island ingegeven. Daar ligt immers het betreffende Visitor Center.

  Persoonlijk zag ik erg uit naar deze dag en natuurlijk moest er ook nog worden geregeld dat die shuttle voor 13 mei de lucht wordt ingeschoten. Tot mijn grote spijt kan ik alvast mededelen dat dat niet gaat gebeuren.
  Morgen is de persconferentie van de NASA en daar zal vermoedelijk worden geannonceerd dat de lancering op zijn vroegst op zaterdag 13 mei a.s. zal plaatsvinden. Voor ons dus net te laat. Balen!
  Het was overigens nog maar de vraag of er bij een eerdere lancering nog kaartjes te bemachtigen waren geweest, want die zijn uiterst populair en als je al zo’n kaartje had voor de lancering die werd uitgesteld, dan blijft die gewoon geldig.

  Het Kennedy Space Center was vandaag gelukkig ‘buggy-vrij’ en rustig. Door de ligging was er een aangename bries, dus een perfecte dag om wat raketjes te bezichtigen.
  Ook een hele speciale dag vandaag, want het was precies 50 jaar geleden dat de 1e Amerikaan de ruimte werd ingeschoten (Alan Shepard – 5 mei 1961).
  Om 11:00 uur hadden we al de ‘Today & Tomorrow tour’ gepland. Gedurende 2 uur wordt je in een bus over het uitgestrekte NASA-terrein geleid met uitstapjes op markante plekken. Een gids vertelt je ondertussen alle ins- & outs.
  Deze tour brengt je ook naar de dichtst mogelijke plek (op zo’n 5,5 mile) van het Space Shuttle lanceerplatform. Laat daar nou net de Endeavour staan opgesteld voor vertrek. Toch nog een beetje boffen dus.
  Ook werd gestopt bij de Vehicel Assembly Building (VAB). Daar wordt zo’n Space Shuttle voor vertrek in elkaar geknutseld. Gigantisch gebouw.

  Na afloop van de tour word je afgezet bij het Apollo / Saturn Center. Dit center is omgetoverd tot een museum waar een Apollo raket op ware grootte te bewonderen is. Dan voel je je even heel klein. Hoe kregen ze het in die tijd met de in onze ogen beperkte technologische middelen de lucht in…

  Weer terug in het Space Center namen we nog de tijd voor een imponerende 3D film over de Hubble telescoop. Met echte beelden van diverse Space Shuttle bemanningen werd getoond hoe met eindeloos geduld de problemen in de ruimte werden verholpen.
  Tenslotte ook nog een Launch Experience meegemaakt (ach, we zijn zo stoer bezig), waarna het alweer sluitingstijd was; 6 uur.

  Voor het avondprogramma gelijk maar doorgereden naar Disney Downtown, het uitgaansgebied van Disney. Daar ook nog wat rondgebanjerd en uiteindelijk neergestreken in een Cubaans restaurant. Trek hadden we inmiddels wel gekregen, dus niet zo geweldig dat nou net ons voorgerecht er 3 kwartier over deed om door te komen. Hoewel we nog niet eens boos deden, deed de ober wel extreem zijn best om het goed te maken. We kregen een heerlijk voorgerecht van de chef aangeboden, een gratis drankje en toen we wilden betalen werd er op last van de manager over het restant bedrag nog eens 10% afgetrokken voor het ongemak. Prima gegeten voor een belachelijke prijs. Klantvriendelijkheid staat kennelijk ook in Disney Downtown hoog in het vaandel geschreven.

  Posted by bbeurden @ 04:23

  Tags:

4 Responses

WP_Cloudy
 • Bram en Marjolein Says:

  Hey lieffies,

  Wat doen jullie allemaal leuke dingen joh! Pretparken blijven toch geweldig!!! Het valt me alleen wel een beetje tegen dat jullie zo afgeven op de buggies. Ma, jij hebt er altijd over dat je wel oma wil worden. Denk je dat dat kan zonder dat daar een buggy aan te pas gaat komen? Of draaf ik nu door? We hebben overigens geen nieuwes van dat front hoor. Zijn daar nog niet mee bezig, dus jullie mogen nog even lekker ageren op de buggy.

  Hebben jullie nog iets aan bevrijdingsdag gedaan? Voelen jullie je bevrijd? Wij zijn naar het bevrijdingsfestival geweest gisteren. Was erg leuk! En wat me opvalt, dat jullie helemaal niet melden over het doden van Osama. Ik had verwacht dat jullie daar wel even over zouden berichten. Hoe de algemene sfeer in de VS daarover is. Ben benieuwd!

  Nou, fijne dag weer. Als jullie dit lezen, zijn jullie waarschijnlijk net wakker. Is kijken of er reacties zijn nog steeds je eerste actie van de dag Bauke? Nou, geniet er weer lekker van,

  Dikke kus!

 • javerbu Says:

  Hey, luitjes
  Ja, vuurwerk kijken dan houd je vanzelf een relatief kort nachtje over!
  Maar, een rustige buggyvrije dag is ook weer niet weg.
  Natuurlijk de teleurstelling van het late lanceren van die shuttle is ook niet zo makkelijk weg te werken maar niet iedere dag kan een hoogtepunt zijn.
  Als je een dag hebt die iets minder is(echt waar???) dan kan je in ieder geval weer terugdenken aan de “betere”dagen.
  Bau, dat lanceerplatform moet toch wel echt groot zijn als je het vanaf 5,5 mijl nog kunt bekijken.
  Het lijkt me, of je vanuit de Bilt naar de dom staat te kijken
  Verder was alles weer Amerikaans groot en enorm en is de dag zeker weer goed gemaakt met een voortreffelijke goedkope maaltijd.
  Ook weer echt iets om aan terug te denken.
  Ik heb vanmorgen mijn auto naar de garage moeten brengen.
  De remmen waren niet goed meer dus maar weer een handvol euris er tegenaan smakken.
  Ma is nu naar Appie gaan lopen want de leenauto kost te duur vindt ze.
  Ik denk dat jullie op tijd zijn gaan slapen dus straks weer een uitgeslapen dag.
  Maak hem rustig vol met mooie avontuurtjes, prettige dag en tot morgen
  PaMa

 • Calypso Says:

  Ah Kennedy Space center moet ik ook weer eens heen is al zo lang geleden. Leuk verslag om te lezen.

 • Ivan Says:

  Hey jullie twee!

  Ik zat net weer even jullie blog te lezen en vond het nogal een rare actie dat je naar Duitsland ging tijdens je vakantie Bauke! Na een minuut of twee kreeg ik door dat ik op de verkeerde pagina zat ;)… Gelukkig maar! Conjopuntje voor mij ;). Doen jullie deze vakantie eigenlijk ook aan “conjopunten” en “de Conjo van de dag”? Ik ben erg benieud naar de tussenstand! Veel plezier weer!!

  X ivan