• 05May

  Het ‘Magic Kingdom’ was het thema park dat voor vandaag op het programma stond. Via allerlei ingewikkelde wiskundige rekenmethodes hadden we uitgedokterd dat vandaag de rustigste dag zou zijn. Of we gelijk hadden, zullen we nooit weten, maar als we gelijk hadden, dan was het alleen maar boffen dat we er niet op de drukste dag waren.
  We kunnen het park gerust een buggy-park noemen. Je breekt werkelijk je nek over de buggies in het park. Rondom de meeste attracties zijn trouwens speciale buggy-parkeer-zones ingericht. Overigens zit er wel vertederend kroost tussen. In prinsessenjurk helemaal wegsmeltend bij haar favoriete ‘character’.

  Het was vandaag ook veel meer benauwd dan andere dagen. Er was wat bewolking en zeker in de zon was het flink zweten. Dat is nou net iets wat je in je vakantie eigenlijk helemaal niet wil. Buiten je vakantie moet je er trouwens ook gedoseerd mee omgaan.
  Maar goed, vandaag (en eigenlijk ook de andere dagen hoor) was een dag dat niets moest en alles mocht. Regelmatig een mooi plekje gezocht en mensen gekeken. Met jengelende kinderen, met lieve kinderen, met vervelende kinderen, met slapende kinderen, …..
  Tussendoor natuurlijk ook nog regelmatig een Fastpass gehaald om zonder al te lang wachten een attractie te doen. Leukste was eigenlijk ‘Splash Mountain’. Koelde je ook weer wat af door dat opspattende water. Ook de Mickey 3D movie was leuk. Agnes was erg enthousiast over ‘Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin’, maar dat kwam volgens mij alleen maar, omdat ze in dat interactieve schietspelletje een paar puntjes meer dan ik haalde. Ik vond het dus wat minder.

  Leuk was verder dat we op een gegeven moment bij de poort van het kasteel wandelden en dat de man voor ons plots op z’n knieën ging. Ik stond al in de aanslag om mij ooit opgedane EHBO-kunsten ten uitvoer ten brengen, toen hij een doosje met een ring uit z’n zak haalde. Ik vermoed dat hij wel een vervelend verhaal voor zijn partner had, want ze begon spontaan te huilen. Toen hij daarna weer opstond waren omstanders kennelijk zo opgelucht, dat ze van blijdschap begonnen te klappen.

  Zoals al aangehaald was het vandaag bewolkt en benauwd en dat resulteerde dan ook in de eerste echte regen van deze vakantie. Weliswaar slechts van 17:30 – 17:45 uur, maar toch….

  We hadden het park niet al te vroeg betreden, want ook hier stond een avondprogramma gepland, dat we graag wilden bijwonen.
  Om 21:00 uur begon het met de ‘Main Street Electrical Parade’. Nadat ‘s middags al de gewone parade voorbij was getrokken, hadden ze als een gek duizende lampjes op die wagens zitten schroeven om ‘s avonds verlicht voor de dag te kunnen komen.
  Ruim een uur van tevoren werden er al plekjes langs de route ingenomen, gemarkeerd met buggies en dekens, alsof William & Kate voorbij zouden komen. Niettemin vonden wij ook iets later nog een prima plek en trok een flinke stoet lampjes voorbij.

  De hoogtepunten moesten echter nog komen. Om 21:45 uur begon ‘The magic, The memories, and You’. Meeslepende titels kunnen die Amerikanen wel verzinnen.
  Dit was een lichtshow op het kasteel in het park. Geweldige knappe en mooie lichtshow!
  Hierop volgde nog een daverend vuurwerk, synchroon op muziek, met wederom kleurondersteuning op het kasteel. De show van gisteren in Epcot was door al die verschillende elementen misschien net iets indrukwekkender, maar dit was zeker een goede 2e. Echt de moeite van het wachten waard.
  Het deed ons ook denken aan 31 december 1998, toen we met ouders en kinderen oud & nieuw (en nog wat anders) vierden in Euro-Disney. Je zou er sentimenteel van worden.

  Om 22:20 uur was het spektakel afgelopen en was het haast verbluffend hoe die geweldige mensenmassa gedisciplineerd het park verliet. Als je naar de parkeerplaats moest, dan werd je met de pont overgezet (want de parkeerplaats en het park zijn gescheiden door een meer) en daarna werd je met een treintje naar je auto gebracht. Dit alles werd vlekkeloos geregeld en in een half uur stonden we bij onze auto. Knappe organisatie.

  Posted by bbeurden @ 05:09

  Tags:

3 Responses

WP_Cloudy
 • Calypso Says:

  Mooi verhaal weer, wat leuk van die man zeg, is toch wel romantisch om dat daar te doen.

 • javerbu Says:

  Hey, luitjes.
  Het kan blijkbaar niet op bij jullie!
  Nu weer een dag met veel kinderen waardoor Agnes zich natuurlijk helemaal in haar element voelde.
  Nu eens veel kinderen en er niks aan hoeven doen wat wil je meer.
  Reden natuurlijk Bauke, dat Agnes wat meer puntjes haalde bij de BLSRS.
  Is dat Amerikaans Bauke?
  Eerst je vriendin laten huilen en het dan weer goed maken met een ring?
  Rare jongens hoor!
  Jullie hebben weer een mooie licht show en vuurwerk gezien.
  Is dat gewoonte in ieder pretpark daar?
  Dan wordt het iedere dag laat naar bed gaan
  Hoe is het met de neefjes? is het echt te warm om last van ze te hebben ?
  Hier word het ook weer wat warmer.
  Voor komende zondag krijgen we weer echt zomerse temperaturen van boven de 25 graden.
  Nu is het volgens mij echt lekker met 18 tot 20 graatjes.
  Fijne dag weer luitjes, rustig aan en goed opletten.
  Tot morgen weer
  PaMa

 • Paul Says:

  Hee lieverds!! wat een leuke verhalen staan er toch! jullie hebben het goed naar jullie zin zo te merken. dat is top! want dat verdienen jullie! er word hard genoeg voor gewerkt. en bauk… wat lees ik nou… ma wint met een spelletje?? had je je dag niet? 😛 nou toppers… geniet er nog maar lekker van, want het is zo weer over. Ik zie jullie snel en blijf jullie (af en toe ;)) volgen!

  kus