• 04May

  Een slow start vanmorgen. We konden het ons permitteren, gezien de park-keuze voor vandaag: ‘Experimental Prototype Community of Tomorrow’, oftewel Epcot Theme Park. Dit Disney park is namelijk tot 9 uur vanavond geopend.

  Na de spits waren we in zo’n 15 minuutjes op de parkeerplaats van Epcot (meevallertje, dit keer maar $14 parkeergeld), waar het eigenlijk best rustig leek. Dit zou overigens de rest van de dag worden bevestigd. Dit zal zeker niet het drukste Disney Theme Park zijn.
  Dit betekende ook dat de wachtrijen voor de attracties vandaag varieerde van 0-15 minuten. Met 2 uitzonderingen, waarover later meer.

  Het park bestaat uit 2 gedeelten; Future World en World Showcase. In dat laatste gebied (rondom het meer) presenteren veel landen (geen Nederland) zich met een attractie, een optreden, karakteristieke gebouwen, etc. Zo was er in het Britse gedeelte een openlucht concert van 20 minuten van ‘The British Airwaves’. Britse popmuziek door de jaren heen. Leuke afwisseling.
  Future World heeft een beetje wereld tentoonstelling achtige inslag, met veel educatie, maar ook attracties. De blik op de toekomst komt soms wat gedateerd over, maar niettemin ziet het park er prachtig uit en is ook zeer onderhoudend. Meest markante punt van Future World in natuurlijk de grote bol, spaceship Earth. Hierin zit ook een attractie, die je ook nog op interactieve manier een blik in je toekomst gunt. In dit filmpje zie je hoe onze toekomst eruit ziet.

  In Future world zijn er 2 attracties die er eigenlijk uitschieten en waar de wachttijden dan ook opliepen tot 50-60 minuten: ‘Mission Space’ en ‘Soarin’ ‘. Nu hebben ze in de Disney parken de zogenaamde FastPass uitgevonden. Je gaat met je kaartje naar een automaat bij die attractie en je krijgt een tijd toegewezen waarop je mag terugkomen. Met die zogenaamde FastPass mag je dan een aparte snelle rij in, waardoor je alsnog met zo’n 10-15 minuten aan de beurt bent. Leek ons een prima plan voor deze beide attracties.

  Vanmorgen eerst ‘Mission Space’ gedaan. Was dat een goed plan? Nee, niet voor mij! Wel stoer overigens.
  Hierin wordt een vlucht, inclusief lancering naar Mars gesimuleerd, met bijbehorende G-krachten. Die worden gesimuleerd in een grote centrifuge.
  Nou ben ik al niet zo’n held in draaimolens, maar ik geloof niet dat ik een 2e keer naar Mars was gevlogen, zelfs niet als ik $100 toe had gekregen. Echt heftig (voor mij). Gelukkig bleek Agnes (die zo in een Spaceshuttle zou stappen) ook een beetje draaierig gevoel te hebben. Maar eventjes rustig aan gedaan hierna.

  De andere attractie ‘Soarin’ ‘ hadden we voor het laatst bewaard. Hierin wordt een hangglider vlucht gesimuleerd door Californië. Over de Golden Gate brug en alle andere site-seeings van die state. Vermoedelijk ook zwaar gesponsord door Californië (waren ze onlangs niet bankroet?). Erg fraai gedaan.

  Ik zal verder niet alle rides, bootjes en wat nog meer beschrijven, maar het was een uiterst onderhoudend dagje. Maar oh, je loopt wat af op zo’n dag op je slippertjes (te heet voor schoenen). Onze arme voeten, en dan zijn we pas op de 2e pretparkdag!

  Het park sluit niet precies om 21:00 uur, want dan begint het hoogtepunt van de dag: de vuurwerkshow.
  Vuurwerkshow dekt niet echt de lading. Er worden niet zomaar wat rotjes de lucht ingeschoten, maar het is de meest fantastische combinatie van vuurwerk, muziek, licht, laser & water die we ooit hebben gezien!!
  IllumiNations: Reflections of Earth (zo heet de show dus), is een perfect synchroon uitgevoerde show in en boven het meer in Epcot, die je ademloos met open mond staat te bekijken. Niet overslaan als je in de buurt bent!

  Posted by bbeurden @ 05:10

  Tags:

5 Responses

WP_Cloudy
 • javerbu Says:

  Hey luitjes,
  Al weer een dag vol avonturen waarbij de toekomst er denk ik wat minder rooskleurig uit gaat zien.
  Immers ook dit jaar moeten jullie jezelf behelpen met slippers en niet met die onvolprezen CROCKS die vorig jaar ook al node gemist zijn.
  Toch eens aan denken Bauken niet alles wat lekker zit hoeft mooi te zijn.
  Als ik je op de foto voor de universe of energie tussen de afrikaantjes zie zitten lijkt het aan je gezicht te zien een beetje op dat er luchtige schoenen moeten worden aangeschaft welke tegen een dagelijkse slentermarothon moeten kunnen.
  Toch de hele dag vol gehouden en als beloning het mooiste slot van de dag.
  Super natuurlijk.
  Wij doen het hier wel met een zonnetje, koude wind, zo’n 14 graden, en een bezoek aan de supermarkt van meneer Dirk.
  Volgens de foto’s weten ze bloemetjes ook te waarderen.
  Wat een mooie bloemperken!
  Dat zet mij aan tot het idee dat ik de plandjes water moet gaan geven.
  Eerst maar doen dan.
  Voor jullie, prettige dag, rustig aan, denk aan de voetjes, en tot morgen
  PaMa

 • Monique Says:

  Brrr, ik ben echt jaloers op het mooie weer! De pretparken mogen jullie van me hebben hoor, maar volgens mij vinden jullie het wel erg leuk.

  Enne, crocks zitten inderdaad best lekker;-)

 • Leen Says:

  Als je Agnes in een invalidewagentje zet, mag je ook overal voor ….

 • Leen Says:

  ik zie pas het filmpje: daspasgrappig

 • Leen Says:

  Nog 1tje dan: foto’s zijn mooi scherp: jullie waren om 2 minuten over half 3 (plaatselijke tijd) bij de Coca-Cola auto …