• 03May

  Na een goede eerste nacht in onze luxueuze hut waren we redelijk op tijd uit de veren voor onze eerste ‘pretparkdag’.
  We hadden gisterenavond alles zo goed mogelijk op een rijtje gezet. De Orlando flex pas en de Disney pas hadden we al enige tijd geleden via Attractiontickets.de aangeschaft, dus aan de hand van de verwachte drukte in de diverse parken en de dagelijks variërende openingstijden konden we een zo optimaal mogelijk schema voor de komende 10 dagen creëren.

  We trapten vandaag af met ‘Universal’s Islands of Adventure’. Een minuutje of 20 rijden vanaf Kissimmee.
  Niet om klokslag 9 uur, maar toch niet lang daarna reden we de parkeergarage van Universal in.
  Bijna overbodig om te vermelden dat de temperatuur weer zo rond de 30 graden schommelde, maar gelukkig doemden er af en toe wolkjes op, die het uit de zon net iets aangenamer maakte.

  Gelijk maar naar ‘The wizarding world of Harry Potter’ gelopen. Deze vrij nieuwe uitbreiding van het park ziet er werkelijk fantastisch uit. Dit trekt ook het meeste volk en dat was hier goed te merken bij de meest spectaculaire attractie van het park: Harry Potter and the Forbidden Journey. Na eerst in een 45 minuten durende wachtrij door kasteel Zweinstein te zijn gevoerd (met leuke dingen onderweg), kwam je in een soort simulator terecht die je meenam in een toch wel spectaculaire rit, die knap in elkaar was gezet.

  De rest van de dag waren de wachtrijen gelukkig niet langer dan max. 15-20 minuten (en dat ondanks de drukte).
  Het park bestaat uit 6 verschillende eilanden, die allemaal gemiddeld 2 grote attracties herbergen (en daarnaast nog een boel in dat betreffende thema erom heen).
  In ‘Toon Lagoon’ waren een 2-tal water attracties te vinden: Dudley Do-Rights Ripsaw Falls en Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges.
  Bij beide splash attracties stond vermeld ‘You will be soaked’, wat dus niet betekent, dat er een kans bestaat dat je nat wordt. Dit is meer een garantie dat er geen vezel aan je lijf meer droog is als je uitstapt. Erg leuk bij deze temperaturen.
  Zag zowaar nog een paar watjes met een poncho om in die dingen stapten. Ik denk dat ik vorige jaren al genoeg de draak met poncho’s heb gestoken.

  Aan het eind van de dag had Agnes helemaal de smaak te pakken en kreeg ik de keus om met haar in ‘The incredible Hulk Coaster’ te gaan of in ‘Doctor Doom’s Fearfall’. Klonk voor mij als een keus tussen mijn linkerbeen of mijn rechterbeen afhakken. Rollercoasters zijn in het algemeen niet aan mij besteed, en in dat Dr. Doom ding werd je wel heel erg hard omhoog geschoten, waarna de onvermijdelijke zwaartekracht je zo mogelijk nog sneller naar beneden bracht.
  Om de stoere trend van deze vakantie dan toch maar voort te zetten, na de toet toet waterscooter en de eerder genoemde attracties, besloot ik dan maar Agnes en Dr. Doom een plezier te doen. Ging dus hard.

  Na de halve marathon slenteren te hebben gecompleteerd was het een mooie tijd om weer hut-waarts te rijden. Onderweg nog een eland-proef uitgevoerd, vanwege een idioot die bij een afrit van gedachte veranderde, maar gelukkig toch weer veilig ‘thuis’ gekomen.

  PS: Ons Macje inmiddels in wireless accesspoint omgetoverd, zodat alle i-apparaten ook weer vlekkeloos met wifi werken in het appartement. Wel net zo makkelijk en goedkoop.

  Posted by bbeurden @ 02:45

  Tags:

4 Responses

WP_Cloudy
 • Calypso Says:

  Zo te zien een beetje nat geworden in de water attracties 😉

 • Leen Says:

  Ook nog waterdichte apparatuur! Jullie zijn goed bezig!

 • Niels Says:

  Ziet er imposant uit! Dat Harry Potter stuk ziet er inderdaad leuk uit, zou ook wel wat voor mij zijn (en Bram en Marjolein ;)). Ik ben benieuwd wat de komende dagen nog in petto hebben! X

 • javerbu Says:

  Hey luitjes,
  Er is mij altijd verteld dat je het lekkerste voor het laatst moet bewaren.
  Als jullie dit ook doen dan vraag ik me af, wat er dan allemaal nog moet komen om deze dag te overtreffen!
  Prachtig, zo lekker jezelf uitwringen na een mooie attractie maar, ik vraag mezelf af of jullie videocamera het nog wel doet!
  Zou jammer zijn als er maar een halve film kan worden gemonteerd.
  Oma is Efteling punten aan het sparen bij onze Appie.
  Kunnen jullie hier ook eens naar een attraktiepark om het af te leren.
  En, bij C1000 krijg je ook kortingpunten voor attractieparken.
  Misschien iets voor je school, Agnes.
  Straks Oma naar de kaartkwebbelclub brengen en zelf de hele middag vrij.
  Het is hier mooi zonnig en knap fris door de koude wind dus balkonnetje zitten hoeft niet zo erg.
  Jullie weer een spannende dag en, tot morgen
  PaMa