• 01May

  Lang leve de Koningin, hoera (3x).
  Koninginnedag 2011, geen vrijmarkt, geen oranje tompouce, geen oranjebitter…. Net als 2 jaar geleden vertoeven we deze dag in de US, maar gelukkig dit keer geen gestoorde, zoals toendertijd in Apeldoorn, die het feestje verpest.

  We krijgen er hier dus bar weinig van mee, maar daar klagen we niet over. Vandaag hadden we een volle dag om van de zon, het strand en het water te genieten. Geen verplaatsing vandaag.
  Vanmorgen even naar de plaatselijke Appie gereden voor ontbijt & lunch. Lekker vers brood, aardbeien en fruit.
  Werd daarna alweer hoog tijd om onze Cabana op het strand op te zoeken voor wat beschutting tegen de zon.

  Het was wel drukker op het strand dan gisteren. Duidelijk weekend. Verderop was een groot beach volleybal toernooi aan de gang en werden er tevens een wat zeskamp-achtige competitie bij en in het water uitgevoerd. Grappig om te zien met welk fanatisme dat wordt gespeeld.

  De rest van de dag zou saai geweest kunnen zijn, ware het niet dat wij de kritiek van onze kinderen hadden aangetrokken; Het was volgens sommige tot nu toe allemaal een beetje te soft. Lijkt ons trouwens boven de 50 niet zo’n groot probleem, maar vooruit…
  Op het strand waren waverunners te huur (wij zouden ze toet, toet, waterscooter noemen), waarmee je toch wel heel hard door de Golf van Mexico kon scheuren.
  Met de snowscooter ervaring uit Lapland op zak bestegen we dit apparaat. Eerlijk is eerlijk, echt waanzinnig om met zo’n 50 km/h over de golven te gaan. Wat een geweld!
  Nadeeltje is het zoute opspattende water in je ogen, maar je moet er wat voor over hebben. Mooie ervaring!
  De adrenaline weer onder controle gekregen met een cocktailtje en toen moesten we opschieten om de zon weer onder te zien gaan. Is volgens mij hier iedere dag weer mooi.

  Uiteraard kunnen we de kust streek morgen niet verlaten, zonder nog wat verse vis genuttigd te hebben. Op loopafstand van ons hotel vonden we Snapper’s.


  Potverdikkie, wat hebben we daar heerlijk vis gegeten. Degene die Agnes een beetje kennen, weten dat vis (en zeker niet als het er ook nog uit ziet als een vis) niet haar grootste lekkernij is, maar na de goede ervaring in Key Largo ging ze zonder morren overstag. Na afloop moest ze wederom erkennen, dat de Tonijn, Mahi Mahi, Kreeft & Garnalen waanzinnig lekker waren!

  Posted by bbeurden @ 03:48

  Tags:

5 Responses

WP_Cloudy
 • Leen Kleijwegt Says:

  De Golf van Mexico, die zit toch barstensvol haaien??

 • javerbu Says:

  Hey,luitjes
  Het moet moeilijk geweest zijn te besluiten om het softe imago wat op te gaan poetsen!
  Helemaal naar de waverunners lopen, er op klimmen en gas geven.
  Alleen het idee al maar. het was zeker zo leuk als de sneeuwscooters in Lapland.
  En dan die herinneringen en die vergelijkingen tussen de kou en de warmte.
  Weten jullie wat vlugger is, warmte of kou ??
  de warmte natuurlijk, want kou kan je vatten.
  Wat de vis voor Agnes betreft, ik kan me nog heel goed herinneren dat ze de vis uit de oven die ma vroeger op de singel klaar maakte ook altijd heel lekker vond.
  Zal het dan meer gemakzucht geworden zijn (of tijdgebrek) dat ze meer op kibbeling en vissticks valt?
  En, ik kan me herinneren dat ik ook wel eens een heerlijk stuk zalm door Agnes bereid bij jullie heb gegeten.
  Het klinkt gek, maar vandaag rijden jullie naar de eindbestemming.
  Gelukkig hebben jullie dan nog tijd zat om de omgeving te bekijken
  En, misschien nog de lancering gaan zien!
  Dat zou ook een hoogte puntje kunnen zijn.
  Had je dat stiekem gepland Bau?
  Prettige dag nog en veel plezier Tot morgen
  PaMa

 • Lilian Verburgt Says:

  lieve luitjes,

  wat is het weer leuk om jullie zo te volgen! Ik heb het gevoel
  er toch ook een beetje bij te zijn , maar dan anders. Wat genieten jullie weer daar zo over de grote plas. Aggie heb je al een brandweerauto gescoord? (op de foto).Hier gaat alles goed, gaan zo even bij pa en ma langs,we nemen jullie honneurs waar nu jullie er niet zijn. (maar met liefde.) Geniet er nog van ,en ik kan niet wachten om de volgende blog te lezen. Liefs en een dikke zoen Lilian

 • Bram van den Helder Says:

  Haha! Jullie hebben ook geen mening! We maken 1 kleine opmerking over jullie luie gedrag, meteen gaan ze aan de slag. Verstandige kinderen hebben jullie toch! Je wilt natuurlijk niet helemaal naar Amerika zijn gevlogen om daar een beetje op je strandstoel te zitten, dat kan ook aan strijkviertel, toch? Ik weet uit ervaring dat een toet toet waterscooter super cool is, goeie keuze!!!

  Ow, en wat betreft de vis, zolang hij er niet meer uitziet als een vis, vindt ze het best lekker allemaal. Zo is het toch ma? Nou geniet er maar lekker van, alles leren eten hè?!

  Dikke kus

 • MattRob (Robert-Jan) Says:

  Ik zou zeggen, soft is prima op vakantie ! En met vers brood en aardbeien als ontbijt, kan je dag toch niet stuk 😉 !