• 30Apr

  Natuurlijk minder geslapen vannacht. Het doet een mens toch wel wat als een aanstaand koningspaar zich aan elkaar verbindt en wij in een ander continent liggen te slapen. In de UK kregen ze zelfs nog een extra dag vrij voor dit partijtje! Hadden wij mooi niet toen Alex & Max elkaar het ja-woord gaven.
  En alsof het rond die tijd zo moest zijn, de hemelsluizen gingen ook nog even open. Een verfrissend vroege-ochtend-buitje, waar nog slechts de plassen als stille getuige van zichtbaar waren toen wij ons weer naar buiten begaven.

  Kort ritje vandaag. Wel een mooi ritje tussen al dat water door! Ik had het overigens veel drukker op de weg verwacht in deze omgeving zo vlak voor het weekend.
  Al voor twaalven stonden we aan de balie van het Tradewinds Sandpiper Resort in St. Pete’s beach. Enige tijd geleden had ik een kamer (voor 2 nachten) voor een mooie prijs op Priceline gescoord. Natuurlijk wel een standaard kamer, wat zoveel betekent als uitzicht op de parkeergarage.
  Aangezien dat het gemiddelde niveau van onze kamers tijdens deze reis toch wel enigszins naar beneden zou halen, keken we de vriendelijk juffrouw achter de balie maar eens zo meelijwekkend mogelijk aan. Zo te zien brak ze bij het zien van zoveel leed. Fluisterend liet ze ons weten dat ze ons voor $25 per nacht extra een grote suite met ‘ocean-view’ kon aanbieden. Onze gezichten klaarden weer op en de deal was gesloten. Om de goednieuws-show af te sluiten; De kamer was al klaar en kon door ons gelijk worden betrokken.
  Dit betekende eigenlijk, koffers op de kamer dumpen, badkleding aanschieten en het strand op (pal achter ons hotel).

  Op de parelwitte stranden in St. Pete’s beach is niets af te dingen. Ik meen dat zelfs een beroemde strand-scene uit ‘Pirates of the Carribean’ hier is gefilmd.
  Voor hotelgasten staan er mooie cabins klaar om nog een klein beetje beschutting tegen de zon te bieden. Want pffff, wat was het heet!
  Dan kom ik ook gelijk op het trainen. Het lijkt allemaal zo mooi, maar het was werkelijk keihard werken. Onze cabin lag zo’n beetje tussen de Golf van Mexico en het zwembad, dus om de haverklap moest er op en neer worden gelopen om verkoeling te zoeken in de golf of het zwembad, dan nog water, sandwich of cocktail halen bij de ‘poolbar’. Kortom, voor een beetje verkoeling en om het een beetje aangenaam te houden liep je jezelf helemaal een slag in de rondte.

  Het was dan ook helemaal niet erg dat de zon zo rond 8 uur weer achter de horizon verdween. Het was mooi geweest voor vandaag. De zonsondergang was door de strak blauwe lucht eigenlijk nog mooier dan in Key West.
  Daarna voor een hapje en een drankje naar St. Petersburg gereden. Ik weet niet of we op de goede plek zijn geweest, maar het viel een beetje tegen. Verder wel prima op een terrasje kunnen eten.

  Tenslotte vernamen we vandaag het goede nieuws dat de lancering van de spaceshuttle (Endeavour) werd uitgesteld en niet eerder dan maandag a.s. zal plaatsvinden. Top van die mannen, dat ze ook een beetje met onze planning rekening houden. Volgende week zitten we in Orlando, dus dat komt ons gewoon wat beter uit.

  Posted by bbeurden @ 05:32

  Tags:

5 Responses

WP_Cloudy
 • javerbu Says:

  Hey, luitjes.
  Wat is dat Bauke?
  Gaat het toch nog een extra actieve vacantie worden ??
  De dag goed beginnen met een kort ritje en dan toch nog druk zijn met fourageren de hele middag
  En ja, het vochtgehalte moet op peil worden gehouden en niet alleen aan de buitenkant.
  Hebben ze daar geen extra grote koelboxen met hele grote flessen ?
  Voor ons vandaag een drukke dag.
  Natuurlijk eerst de was ivm de goedkope stroom en dan naar de koninginne rommelmarkt.
  Lekker slenteren tussen de rotzooi die een ander heeft afgedankt.
  Ach en misschien komen we nog van die echte hollandse aardbeien tegen of een maaltje mooie asperges.
  Hoop doet leven.
  Jullie vandaag een rustige dag denk ik.
  heel veel plezier nog en, tot morgen.
  PaMa

 • Niels Says:

  Ziet er wederom schitterend uit. Mijn huisgenootje stond gister stipt twaalf uur aan m’n bed met scones, muffins, andere lekkere dingen en een paar vriendinnen om op mijn kamer een high tea te houden tijdens en ter ere van het huwelijk van William en Kate. In stijl gevierd dus. Momenteel verkeer ik met mijn bestuursgenoten in Amsterdam (bij het bestuur aldaar) om Qday te vieren. Gister ging het dak er al af en ook nu klinkt hitzone 11 alweer uit de speakers van het appartement! Mooie brug trouwens op de foto, vind ik als technisch planoloog natuurlijk prachtig mooi. πŸ™‚ Op naar de spaceshuttle, maar wel op vakantietempo ;). Xx

 • MattRob (Robert-Jan) Says:

  Haha, het zit jullie overduidelijk allemaal mee. Hopelijk kan jullie vannacht wel goed slapen met al dat mooie nieuws πŸ˜‰ !

 • Monique Says:

  He, volgens mij vinden jullie Florida nog steeds leuk πŸ˜‰

 • Ingeborg en Erwin Says:

  Hoi Bauke en Agnes,

  Als jullie die Endeavour zien gaan, gaat Erwin heel jaloers zijn. Die had dat zo graag eens live gezien. Hopelijk staan er dan veel foto’s van jullie, zodat we toch nog een beetje kunnen meegenieten.

  Maak er verder ook nog wat moois van,
  Ingeborg en Erwin