• 27Apr

  Afgelopen nacht het eerste neefje op bezoek gehad in Florida. Dat deet-spul bleek een gouden aankoop, want na mij daarmee besprenkeld te hebben, ging het zoemende monstertje naar een ander slachtoffer. Werkt dus goed.
  Na bij de receptie van Paradise Inn een eenvoudig ontbijtje te hebben opgehaald, konden we dat heerlijk op ons terrasje nuttigen. Bijna niet te geloven, maar zowaar vielen er uit een verdwaalde wolk een aantal druppels naar beneden. Ik denk dat de meeste druppels door de hoge temperatuur al verdampt waren voordat ze de grond raakten.
  Alsnog de blog van gisteren bijwerken en posten (mijn excuus werd helaas niet door iedereen als geldig ervaren), kopje koffie en dan nog de spullen bij elkaar graaien en in de koffer proppen.
  Prima op tijd om voor 12 uur ons stulpje te verlaten, althans…..
  We hadden bij aankomst 2 setjes sleutels gehad. Je voelt de clou al aankomen. Bij de receptie werden alle zakken nog eens grondig doorgespit, maar nergens, maar dan ook nergens het 2e setje te vinden. Weer terug naar het huisje om daar goed te zoeken, koffers binnenste buiten gekeerd, maar helaas.
  Bij aankomst hadden we getekend (weinig keuze overigens), dat we de 2 setjes weer zouden inleveren op straffe van $150 boete. Vermoedelijk wordt bij verlies op het hele park de sloten vervangen.
  Zonde dus.
  Maar eerlijk, is eerlijk, Agnes werd de held van de dag. Op de parkeerplaats, naast de auto, in het grind, zag zij de sleutels liggen. Ze is echt veel beter en meer ervaren in zoeken en vinden dan ik. Die lenzen hebben haar geld dus weer dik terugverdiend!
  We hebben onderweg nog wel zitten filosoferen hoe die sleutel daar nou gekomen is. Ik zal de details besparen, maar in alle scenario’s kwam ik als hoofdverdachte naar voren. Ik berust daar dan maar in.

  Aangezien de rit van vandaag naar Key Largo niet al te lang was (zo’n 100 miles), konden we nog mooi naar het meest zuidelijke puntje van USA continent wandelen. Altijd leuk voor het fotoboek.
  Leuk om te zien dat zich bij dat punt keurig een rijtje had gevormd van mensen die geduldig op haar beurt wachtten, zonder geduw, getrek en voorkruipen. Heb ik in Nederland wel eens anders meegemaakt.

  Ontspannen, met de airco op hoog, reden we daarna op cruise control naar Key Largo. Rond een uur of 4 liepen we het op Priceline geboekte Holiday Inn hotel binnen. Prima standaard hotel met in ieder geval een lekker zwembad. Is iedere dag toch weer een welkome verkoeling.
  Morgen verlaten we de Keys en het zuidelijke gedeelte van Florida, dus vanavond moest er nog wel vis worden gegeten. Terechtgekomen in ‘The Fish House’, op zo’n 10 minuten rij-afstand van het hotel. Het restaurant zag er aan de buitenkant niet uit, maar pronkte wel met diverse certificaten.
  Op onze vorige US-reis hadden we ook een keer zo’n ervaring gehad met een niet-uitziend restaurant, maar geweldig lekker eten. Zelfde laken en pak dit keer. Heerlijk bord vis voor een zeer redelijke prijs. Mooi afscheid van de Keys!

  Posted by bbeurden @ 03:32

  Tags:

5 Responses

WP_Cloudy
 • javerbu Says:

  Hey,luitjes,
  Vergis ik me, of is de eerste foto genomen vlak(nou ja, vlak) na zonsopgang?
  Hij is wel mooi!
  Ook willen we even kwijt dat we toch wel trots zijn op onze dochter.
  Zo maar een setje sleutels terug vinden tussen het grind is me toch wat!!
  Maar ook jij een pluim hoor Bauke, want het is niet zo maar iets om te accepteren dat je de hoofdschuldige zou kunnen zijn/
  Wij gaan nu naar de Woerdense markt en koffie drinken bij Marjolein en Bram.
  Gelukkig hebben we vandaag geen zwembad nodig want de temperatuur is flink gezakt naar 18 graden.
  Hoewel, het lijkt toch wel fijn om zo te drijven in het koele water van zo’n Floriedaans zwembad
  Ziet er goed uit Ag!
  Mooie dag nog en, tot morgen
  PaMa

 • MattRob (Robert-Jan) Says:

  Lekker relaxed dagje zeg ! Is het niet zo dat mijn altijd de schuld krijgen als er iets kwijt is ? Bij ons thuis in ieder geval wel ๐Ÿ˜‰ ! Nou ben ik ook wel vaak de schuldige, maar dat ter zijde ….

  Wij hebben op Key Largo ook in zo’n zaakje wat er niet uit ziet, een overheerlijk visje gegeten. Maar volgens mij zien alle zaakjes er niet echt uit van de buitenkant, als ik me goed herinner ๐Ÿ˜‰ ! Goede verdere reis weer !

 • Leen Kleijwegt Says:

  Tisniedrukinthepool

 • Sanmar Says:

  Tsja, mannen kunnen wel goed zoeken, maar ze kunnen zo moeilijk vinden. Ach Bauke, laten we het maar op houden dat jouw afscheid van de keys iets eerder was dan gepland ๐Ÿ˜‰

 • Ingeborg en Erwin Says:

  Zo รฉรฉn bedoelde ik ๐Ÿ™‚