• 26Apr

  Om nog even met zondagavond te eindigen; Het werd uiteindelijk een wandeling over Ocean Drive (South Beach). Zien en gezien worden is daar het motto. Dure auto’s, mooie vrouwen en zelfs de plaatselijk gayscene was daar in hun stamkroeg te vinden. Gezellig dus. Miami bruist daar best wel. Wetenswaardigheidje is overigens dat Miami na LA en New York de de 3e stad is waar de meeste film- & tv producties worden gedraaid.

  Vanmorgen mooi op tijd wakker voor uit checken. Eerst maar even een stukje gereden om de stad uit te komen. Maandagochtend spits (2e Paasdag bestaat hier niet).
  Eerst maar even een eitjes-ontbijt gedaan bij Denny’s. Moesten toch ons eier-quota nog halen met deze Pasen.
  Bij de Walmart een aantal essentiële levensbehoeften ingeslagen, zoals daar zijn: Koelbox (+ ijszakken), Badlakens (te goedkoop om van thuis mee te slepen), aardbeien (te lekker om te laten staan), melk (we blijven Hollanders), muggendeet (afgelopen nacht gelijk maar even getest) en water (je kan hier niet zonder).

  Toen werd het tijd om Highway 1 (een andere dan in Californië) af te zakken naar het zuiden. Over alle keys richting de laatste; Key West.
  Het grootste gedeelte van deze weg is een gewone 2-baans weg, dus je moet je erop instellen, dat het niet snel gaat, maar dat is geen straf! Het uitzicht over het mooi gekleurde water aan beide kanten is prachtig.

  Onze Tom-Tom bracht ons linea recta naar The Paradise Inn. Inderdaad een paradijsje op een ideale locatie in Key West. We hadden er al veel goede recensies over gelezen, hetgeen ons ook had aangezet tot deze boeking.Een prachtig authentiek appartement, met veranda en naast het zwembad. Wat kan een mens zich nog meer wensen (ik denk zelf aan iets lagere prijs). Van de meeste door ons bezochte hotels heb ik overigens de links naar de webpagina’s vermeld rechtsonder deze pagina (“externe links”).

  The place to be in Key West tijdens zonsondergang is Mallory Square. Hier wordt iedere avond de ‘Sunset celebration’ gedaan met optredens van straatartiesten. Hoogtepunt is het ondergaan van de zon. Ook voor ons ging alles zoals gepland, de zon ging onder. Met een vrij heldere lucht leverde het bijgevoegde plaatje op. Gezellig gebeuren daar.

  Met het ondergaan van de zon werd ook de temperatuur wat aangenamer (het was wel weer bloedje heet vandaag) en konden we nog mooi Duval Street afslenteren. Deze winkelstraat loopt eigenlijk van West naar Oost over Key West en herbergt tal van leuke winkeltjes, pubs en restaurants.
  Eigenlijk vlak achter ons hotel vonden we uiteindelijk een leuk restaurantje in Duval Street: Nine One Five.
  Lekker op een terrasje konden we alweer een mooie dag afsluiten met een lekker flesje wijn en lekker (bijna on-Amerikaans) eten. Uiteraard vis voor mij. Dat mag niet ontbreken in Key West!

  PS: Aangezien het wijntje lekker had gesmaakt is deze blog wat later gepost dan gebruikelijk 🙂

  Posted by bbeurden @ 16:11

  Tags:

5 Responses

WP_Cloudy
 • Bram van den Helder Says:

  Hallo lieve ouders,

  Heb jullie net aan de telefoon gehad, maar wilde jullie toch nog wat vragen. Vooral de laatste regels van den blog verbaasden ons namelijk. Voor zover ik weer is mijn moeder al dronken (of teut) na 2 glaasjes en is Bauke nog nooit dronken geweest in zijn leven. Is dit dan dus de eerste keer geweest Bauke, of schrijft m’n moeder de blog? Fijn dat jullie zo genieten! We kijken uit naar de volgende blog! Tot dan,

  Dikke kus Marjolein en Bram

 • Monique Says:

  Leuk he, daar op Key West? Wij vonden dat wel erg gezellig!

  Ha, wij reden in een shuttle bus van de camping van Sugarloaf Key naar Key West. Vraagt een Amerikaan aan de chauffeur: ‘How high above sea level are we here’. De man kijkt uit het raampje en zegt: ‘Well, I guess about 2 foot at the most’!

 • javerbu Says:

  Hey,luitjes
  Weer een mooie rustige rit en een mooie zonsondergang.
  Hebben jullie er wel eens aan gedacht dat de zonsopkomst ook heel mooi kan zijn??
  Gewoon even wat vroeger je blog posten en vlug gaan slapen dan kunnen jullie er heel vroeg uit en van de zonsopkomst genieten/
  Heb je meteen een heel lange dag ook.
  Goeie tip?? of valt het tegen en is het ouwemannenpraat??
  Wij hebben het gisteren (2e paasdag ) lekker druk gehad.
  Eerst Ries en Lilian op visite, toen marathon kijken en een lang stuk gewandeld,
  Visite van Ton en ook nog van Jan.
  Iedereen even geweest,en een mooie blog van de reizigers wat wil je nog meer.
  Jullie zijn nu op weg terug, en dat probeer ik te volgen op google maps.
  lukt aardig en, ook daar kan ik heel veel zien op de foto’s.
  Goede reis luitjes, rustig aan tot morgen
  PaMa

 • Twinmom1995 Says:

  Wat een leuke site hebben jullie.
  Toch heel wat anders als een blog.
  Ik moest even bij lezen maar vanaf nu kijk ik elke dag even op jullie site.
  Heel veel plezier de komende dagen.

 • Ingeborg en Erwin Says:

  Hoi genieters,

  Wat vreselijk is dat Key West toch. Vooral als je hier in Nederland naar jullie verhalen en plaatjes kijkt. Dat levert mooie herinneringen op aan een geweldige vakantie. Zeker zo’n foto van de zonsondergang waar we er zelf ook tientallen van schoten om precies die ene perfecte met zeilbootje te maken, doet de herinnering aan Key West herleven.

  Groetjes,
  Ingeborg en Erwin