• 23Apr

  Klokslag 07:45 uur stond onze trouwe wegbrenger Jan voor de deur voor onze rit naar Schiphol. Jan & Truus kwamen ons ook nog even uitzwaaien, zodat we met alle goede vakantiewensen op zak mooi op tijd op de luchthaven waren.
  In de krant stond vermeld dat er zo’n 700.000 Nederlanders de Meivakantie over de grenzen vierden en velen daarvan kwamen we op Schiphol tegen.
  Toch sneakten we met onze Elite privileges overal redelijk snel tussendoor. Nog wel een bijdehande security-interviewer bij de gate. Op het bij de boardingpass behorende formulier stond vermeld dat de vlucht cash was betaald en daar geloofde hij niets van. Nou, ik dus ook niet en ook geen idee hoe American Estates dat heeft geregeld.

  Via een tussenstop in Atlanta vlogen we met Delta Airlines naar Miami. Perfecte zitplaatsen bij de nooduitgang op beide vluchten. Toch blijft de verzorging bij Delta wat achter bij bv KLM. Het cabine-personeel lijkt op heringetrede Vutters waar het werkplezier nou niet echt vanaf spat. De mooie prijs van de tickets en de prima zitplaatsen maakt het wel weer goed.

  In Atlanta hadden we zo’n 2,5 uur de tijd om de bagage in te klaren en door de douane te gaan. Lukte allemaal in ruim een uur. In het vliegtuig waren nog de vertrouwde I-94 formulieren ingevuld, maar die konden worden verscheurd. Is tegenwoordig met het Esta-systeem niet meer nodig. Viel mij trouwens ook op dat de dienstdoende beambte het ook voldoende vond om van mij slechts de rechter vingers te scannen en de rest maar te laten voor wat het was. Betrouwbaar uiterlijk kennelijk.

  Met een tijdsverschil van -6 uur landden we omstreeks 19:15 uur lokale tijd in Miami. Keurig op tijd. Koffers van de band plukken en met de shuttle naar de auto verhuurmaatschappij (Dollar).
  Met het Dollar express kaartje, dat ik in Nederland al had aangemaakt, konden we gelijk door naar de garage om de auto op te halen. Allemaal te soepel voor woorden…..
  Blijkt het systeem niet goed te werken met vouchers, zoals wij die hadden van American Estates. Betekende dus dat de dame alsnog alle gegevens moest gaan invoeren om vervolgens te concluderen dat er een extra dag ad $162,00 bijbetaald moest worden. Zij begreep het niet en ik was het er uiteraard ook niet mee eens. Hop, weer terug naar de manager. Manager meee naar de garage om het uit te zoeken. Bleek het ophaaltijdstip op 23:00 uur te staan, zodat er voor vandaag een extra dag door het systeem in rekening werd gebracht. Gelukkig was dit eenvoudig te corrigeren. Ook kwam ik snel met de manager tot de conclusie dat dit ongemak wel een upgrade rechtvaardigde. In plaats van een Mid-size SUV werd het nu een Standard SUV, bijna nieuwe Ford Edge. Goed geregeld.

  Gelukkig hadden we thuis al de US-kaarten op onze Tom-Tom geinstalleerd en de bestemming ingesteld, zodat we met een paar kleine missertjes toch vrij gemakkelijk naar Miami Beach reden.
  Ongevraagd bleek er voor ons een prachtige kamer met Jacuzzi en Oceaan-view klaar te staan. Misschien omdat ik zo’n Marriott pasje heb? Bleek in ieder geval een topkamer, waarvan we de sleutels nederig in ontvangst namen. De kop is eraf!

  PS: Vanwege een trage internetverbinding en een opkomende slaap ontbreken de foto’s vandaag.

  Posted by bbeurden @ 03:22

  Tags:

Comments are closed.