Alhambra

Als voorafje aan onze wintersport vakantie in Sierra Nevada stond er een weekendje Granada in de agenda. Een fijn hotel in de oude binnenstad was ons onderkomen met alles, inclusief Alhambra, op loopafstand.

Het weer gaf ons een dubbel gevoel.
Met name op vrijdagavond kwam de regen met bakken uit de hemel.
Tegelijkertijd wisten we dat deze neerslag op grote hoogte voor een halve meter sneeuw zorgde!
Dus met die gedachte konden we zelfs van de regen genieten.

Het hoofd programma op zaterdag was een bezoek aan het Moorse middeleeuwse paleis Alhambra. Eén van de grootste toeristische attracties in Spanje, dus al maanden van tevoren hadden we hiervoor kaartjes geboekt. Er wordt maar een beperkt aantal bezoekers per uur toegelaten, dus op de bonnefooi gaan zit er niet in.
Kaartjes die je overigens dan wel weer apart moet ophalen in Granada met je internet voucher. Beetje omslachtig.

Uiteindelijk bleek het allemaal absoluut de moeite waard! De wandeling naar Alhambra is zeker zwarte piste omhoog en weer omlaag, maar leuk om te doen.
In het paleis zijn de typisch Moorse decoraties in al haar schoonheid te bewonderen. Prachtig.

Na het paleis volgde de wandeling door de enorme tuinen. Met de sneeuwval die er die middag viel gaf het geheel een toch wel unieke aanblik.

Granada & Alhambra oversteeg onze verwachtingen en we zullen in de toekomst deze stad zeker nog eens bezoeken.

Alhambra op de achtergrondtrapleuning-gootbesneeuwde tuinsneeuwvaltuinuitzicht vanaf AlhambraUitgestrekte tuinenOnsiebijgebouwMoorse pracht & praalInterne tuinInterne tuinDe manager & team
Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties