Macisvenda Open

Al vele, vele jaren nemen Jan & Ria, Angelique & Ron en Agnes en ondergetekende met een bepaalde frequentie een tennisracket ter hand.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die frequentie een aantal jaren/decennia geleden wat hoger lag dan tegenwoordig en nu sterk wisselt per persoon, maar niettemin vinden we het spelletje nog allemaal leuk.
Niet gehinderd door enige techniek slaan we net zo gemakkelijk een bal met een enkelhandige backhand of een slice forehand (uit).
Tennisleraren konden vervroegd met pensioen, dankzij het bij ons iets lager ontwikkelde tennisgen.

En zo werden de (natte-) Macisvenda Open ‘Beach-Balletje-overslaan-in-het-water” geinitieerd.
Te warm om te tennissen, maar prima te doen om met zo’n batje in het water te klooien.
4 Dagen topsport, afgewisseld met lekker eten, relaxen en gezelligheid.
4 Dagen warmte, met als uitschieter de zondag, waar officieel 38,3 graden werd gemeten.
Door tot de oksels in het water te staan kon het lichaam voldoende worden gekoeld om onder tropische omstandigheden heroische prestaties te leveren.

En hoe het afliep?
Ron en Jan (wat mij betreft 55+ categorie) en Ron en Ria bleken dat balletje aardig te kunnen overslaan naar elkaar.
Zijn toch momentopnames, waar je niet al teveel consequenties aan moet verbinden.
Het weer en de wind kan net even in je voordeel werken. In topsport draait het immers om details 🙂

Oh ja, het waren 4 fantastische dagen!


Reactie van Juan:

Spelers op Wimbledon of Roland Garros ontbreekt het aan niets, ook wij (Ron&Angelique en Ria&Jan) werden door de organisatie van Macisvenda compleet in de watten gelegd
Een zumo de naranja en een eitje bij het ontbijt, een barbequetje op de rustdag, een ijsje op het heetst van de dag, een alcoholische versnapering tussendoor wanneer het toernooischema dit toeliet, gratis vervoer naar en van enkele muzikale hoogtepunten en toeristische trekpleisters in de omgeving…..kortom het ontbrak ons aan niets, alle randvoorwaarden werden door Ag en Bau ingevuld om optimaal te kunnen presteren.

En dit leidde tot hoogtepunten bij Ron die alle andere hoogtepunten overbodig maakten. Ron steeg zodanig boven zichzelf uit dat Ria en Jan meegezogen werden tot niet voor mogelijk gehouden prestaties.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Ag ongelooflijk goed kan koken en cake bakken.
Bovendien werd zij onbetwist eerste op het nieuwe onderdeel ‘handstand-onder-en-met-bruine-kuiten-boven-water’, waarbij opnieuw Ron opviel met zijn tweede plek. Bedankt Ag&Bau.

Ria en Jan.

Chillen in Marokkaanse theetuinMooi stukje vleesEl FielatoVolle tribuneCenter courtMixConcentratieNieuw record!Enkelhandige backhand38,3 gradenOp het landTeam foto zomer 2014Bonte zondagavond

3 Responses to Macisvenda Open

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties