De Moren en de Christenen

Terwijl gisteren (1 mei) in Spanje en een groot deel van Europa de arbeid werd gelaten voor wat die was, werd in onze gemeente Abanilla (waar Macisvenda toe behoort) de handen uit de mouwen gestoken ter voorbereiding op de grote jaarlijkse optocht van de Moren en de Christenen. Onderdeel van een feestweek, die ondanks de geringe grootte van onze gemeente toch altijd veel bezoekers trekt. Het hele programma is op deze Hondon-site goed weergegeven.

Volgens goed Spaans gebruik begon de tocht iets later dan de geplande 18:15 uur, maar dan komt er ook gewoon geen einde meer aan!
Onze uitstekende zitplaatsen boden een mooi uitzicht op de bonte stoet die onder ideale weersomstandigheden aan ons voorbij trok.
Mooi om te zien hoeveel plezier iedereen er in heeft! Ondanks de drukte was er geen wanklank te bespeuren.

Na 1,5 uur mooie kleurijke groepen met Moren, volgden nog eens 1,5 uur de wat uitbundiger groepen met Christenen. Ook de begeleidende muziekkorpsen hadden hun repertoire daarop aangepast.
Zowel jong als oud waren bij de optocht betrokken.
Een aanrader voor een ieder die in de gelegenheid is om dit te aanschouwen.
Tip: Neem drank en proviand zelf mee, want het is niet eenvoudig om (afhankelijk van je plek) tijdens de optocht bij de lokale bar te komen.

Bijgevoegde foto’s geven slechts een hele kleine indruk van het kleurrijke schouwspel.

de PaukenDe veestapelVan jong tot oudKleurrijkPassieWarm!Ook leukVrouwelijke krijgersHermandadCentrale postPeukje op zijn tijdKruisjes in overvloedMerchandisingNog meer Morende ChristenenEindeloze stoetAllemaal handenarbeid?Amusement

2 Responses to De Moren en de Christenen

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties