Vijgen

Onze buren hebben een prachtige vijgenboom staan met maar 1 probleem;
2x Per jaar komen er massa’s zwarte vijgen af.
Voor velen een  delicatesse, maar eerlijk gezegd is een hap in zo’n vijg aan mij niet besteed.
Wel hadden we inmiddels door dat we er vrij eenvoudig lekkere jam van konden maken.

En zo bood buurman Glenn gisteren weer een zak met zo’n 5 kilo vijgen aan. Onze dank!
Dat zou enig ander broodbeleg voor de rest va het jaar uitsluiten, ware het niet dat zwager Ries hier dus een weekje vakantie viert.
Hij zag wel heil in het verwerken van deze vrucht tot allerlei lekkers. Beroeps deformatie.

In de koelte van de avond gingen we gisteren vol enthousiasme onder zijn bezielende leiding van start met het snijden van de vijgen,
waarna hij het stokje overnam en met kennis, geduld en wat extra ingrediënten tot fantastische eindprodukten kwam.

Behalve de vijgenjam werd ook overheerlijke vijgen-chutney geproduceerd, alsmede vijgenlikeur en van het restant vijgen-azijn.
Fascinerend om te zien hoe een bak met vruchten transformeert tot zoveel heerlijkheden!

6 reacties op Vijgen

Het weer in Macisvenda
Archief
Recente reacties