Likeurtjes

Hoewel de Hondon vallei bol staat van de amandel- en olijfbomen, is het daar buiten een walhalla voor citrus-liefhebbers.

Citroenen & sinaasappels zijn er in overvloed te bewonderen.

En zo kregen we een aantal maanden geleden van zwager Ries een paar flessen jonge jenever en een zak kruiden mee naar Spanje om dan maar eens likeurtjes te gaan maken.
Met wat geduld zou dat echt heel lekker moeten worden.
Dus op de lokale markt een grote zak citroenen en sinaasappels gekocht om Grappa, Citroenlikeur en Sinaasappellikeur te fabriceren.
Dat was allemaal in mei van dit jaar. (zie ook deze blog)

Nu, een aantal maanden later en na het regelmatig schudden van de potten zouden de likeurtjes op smaak moeten zijn.
Goede timing, want de chef is er zelf deze week om de finishing touch mee te maken.
Het zeven van de drap tot volwaardige likeurtjes.

En zo waren we vanmorgen al vroeg in de weer met de alcohol. Er moest natuurlijk ook worden geproefd…..
Eerlijk is eerlijk, hoewel ik geen borrel-liefhebber ben, zat er een goede smaak aan het spul.
We laten het nog even en bezinken en zullen het dan op gepaste momenten nuttigen.

2 reacties op Likeurtjes

Het weer in Macisvenda
Archief
Recente reacties