Paultjuhh

Les Grands Buffets We zijn er! Bikkel Spareribs Sjoppen Dood vogeltje op plot La Zenia boulevard Verliefd We Strand Studeren La Zenia GenietenWarme douche

“Hé Paul, heb je al je spullen bij elkaar, vergeet je paspoort niet…., ik ga straks de auto inpakken en de fietsen achterop zetten”
“Ha,ha, komt allemaal goed!”

Ik realiseer mij dat ik dat inmiddels toch eens moet afleren. De jongens (en meiden) zijn allemaal volwassen, al barstensvol levenservaring, dus dan moet ik niet van dit soort triviale vragen stellen. Maar ja, je blijft toch altijd wat meer bezorgd over het jongste jochie.
Het is zaterdagmiddag en ik heb mooi de tijd om de auto lekker efficient vol te stouwen voor onze reis naar Spanje en tenslotte de fietsen achterop de fietsdrager te plaatsen. Het is toch 2060km toeren met zo’n volgepakte kar, dus ik vind het wel prettig als het allemaal een beetje stevig zit.

Het is ons de vorige keren goed bevallen om op zondagmorgen vroeg weg te rijden. Geen drukte, geen vrachtverkeer, voor de spits voorbij de befaamde en beruchte Peripherique  en genoeg tijd om de overnachtingsplek in Narbonne te bereiken (zo’n 1250km verderop).
Hoewel het toch altijd een onrustig nachtje is voor zo’n vroeg vertrek, besluiten we toch maar om een beetje op tijd (uur of 10) naar bed te gaan.

22:35 uur
Telefoon, “Hé ma, zou je even in mijn tas willen kijken die in de auto zit. Ik geloof dat daar mijn paspoort in zit….”

Terwijl ik besluit mij op mijn andere zijde te draaien, probeert Agnes vanaf de achterbank de tas te bereiken. Dat lukt, maar helaas, geen paspoort.
“Dan denk ik dat ie thuis in mijn andere broek zit….”

23:30 uur
We horen dat Paul en Dana arriveren en uit de opgewekte stemmen concluderen we toch enigszins opgelucht dat het paspoort kennelijk is getraceerd. Ik draai mij maar nog eens op mijn andere zijde.

Zo rond half vier rijden we de straat uit richting A2. Ai, jas vergeten…. Het doet Paul duidelijk goed dat hij toch echt niet de enige is die wel eens wat kan vergeten!

De zondag verloopt voorspoedig. De Peripherique wordt in vogelvlucht genomen en de kilometers glijden onder de banden door.
Meer naar het zuiden kleurt het landschap zelfs wit en valt er wat natte sneeuw.
In Millau stopppen we traditiegetrouw bij het beroemde viaduct. Na een drankje blijken onze virtuele vrienden Ingeborg en Erwin zich toevallig ook vlakbij op te houden. Natuurlijk stellen we het vetrek dan even uit en volgt een gezellige eerste kennismaking met deze Rotterdammers. Volgende week zullen ze zich bij ons in Macisvenda vervoegen.

Ondanks deze lange stop zijn we rond half zes al in Narbonne en checken we in bij het ons bekende B&B hotel. Voor ’s avonds hadden we al een reservering uitstaan bij restaurant “Les Grands Buffets“. Toppertje!

Op maandag blijkt het weer te zijn omgeslagen naar regen, regen, regen.
Van 7 uur tot na het middaguur volgt de ene hoosbui de andere op. Vervelend rijden, maar gelukkig blijft de drukte beperkt tot rond de grote steden Barcelona en Valencia.
Na Valencia zien we de eerste zonnestralen doorbreken en uiteindelijk rijden we rond half 4 met de zonnebrillen op Macisvenda binnen. De aanblik van de casa maakt het weer allemaal goed.

Paul en Dana genieten ook duidelijk van het huis en de omgeving. “Vet”, “Chil”, “Superrr” en “Droog”  zijn wat woorden die ik heb opgepikt uit hun vocabulair.
Paul kan zelfs het nog frisse zwembad niet weerstaan!

Nadat het hier vorige week ronduit slecht weer is geweest is het inmiddels lekker opgeklaard en zijn de verwachtingen ook zomers. Zeker mooi voor Paul en Dana, die   zaterdag alweer terug vliegen!

One Response to Paultjuhh

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties