30e Surfweekend

Het is weer stil in de Casa. Zojuist de 6 vrouwen (inclusief Agnes) en de 4 mannen op Alicante airport afgezet, waar we de afgelopen 5 dagen ons 30e surfweekend mee hebben gevierd. Surfen?? Is niet helemaal 2012, maar wel heel erg 1982 toen het allemaal begon.
Als toenmalige collega’s pakten we het initiatief op om 1x per jaar een weekendje met partners door te brengen op een camping, op een eilandje bij de Friese wateren, in een huisje… Kortom, de surfpakken gingen met de jaren steeds strakker zitten en de planken werden verwisseld voor zeilboten en nog later gingen de fietsen als vaste prik mee op de fietsendrager.
Hoewel de samenstelling in de beginjaren nog wel eens wisselde vormde zich een harde kern, die jaarlijks reikhalzend uitkeek naar dit weekend in september. En hoewel de meeste elkaar niet vaak buiten het weekend zien, is er niet meer dan 2 minuten nodig om de draad op te pakken waar we het jaar ervoor waren gebleven.

En zo belandden wij dit jaar bij de 30e editie en werd er vorig jaar al gesproken over iets ‘speciaals’. Toen begin van dit jaar onze casa dan ook in beeld kwam, was de link gauw gelegd. Enige probleempje was dat 11 man/vrouw een bed bieden in onze casa iets teveel gevraagd was. Maar ook dat bleek oplosbaar doordat onze lieve bijna-naaste buren Kees & Ineke hun casa als slaapplaats aanboden. Geweldig toch!

En zo begon de voorpret voor de groep op woensdagmiddag al op Maastricht airport, waar de Ryanair kist gereed stond met bestemming Alicante. Ik was zelf al met de auto hier naartoe gereden om kwartier te kunnen maken. Rond 01:00 uur in de morgen konden we allemaal het glas heffen op een gezellig lang weekend.

Als organisator(s) drukte de zware last op onze schouders om met een dagelijks programma op de proppen te komen, want ervaring heeft geleerd dat de groep anders verzand in oeverloze discussies over wat we gaan doen. Daar hebben we dus 5 dagen geen last van gehad!
Het weer was dit keer wel een factor om rekening mee te houden. Zo’n beetje het moment dat de groep op woensdag in het vliegtuig stapte zette de weersverandering zich in. Tot op dat moment was het hoogzomer in Macisvenda geweest, maar het bleek vanaf dat moment de opmaat naar de gota fria die op vrijdagmiddag zou losbarsten.

Nadat we op donderdag rustig aan waren begonnen met wat ritjes in de buurt en een lekker etentje, hadden we op vrijdag met de verwachte regen eerst een kijkje in het marmermuseum en de marmergroeve op het programma gezet, met daarna een bezoekje aan de super grotwoning B&B van Klaas en Flipje: ‘Cueva la Solana‘.
En toen onderweg naar de shopping wall in Murcia gebeurde het. De hemelsluizen gingen open op een onvoorstelbare manier. Modderstromen voerden van alles mee en wegen werden onbegaanbaar. Later hoorden we via de media dat er in de provincie zelfs doden waren te betreuren. Wat een natuurgeweld!
Aan de andere kant natuurlijk uniek dat het ons was gelukt om dit spectaculaire weer in het programma geperst te krijgen. Iedereen keek zijn ogen uit. Als klap op de vuurpijl bleek bij thuiskomst het grindpad naar de Casa aan 1 kant zo te zijn weggespoeld, dat de huurauto van de vrienden hopeloos vast liep. Werkje voor de zaterdagmorgen.

Het weer werd vanaf zaterdag alleen maar beter en mondde vandaag zelfs uit in zomerse temperaturen. Verkoeling werd gezocht in het toch al aardig afgekoelde zwembad, waar driftig werd gespeeld met de onderwater camera.
Naast het relaxen en de verkoeling vonden we het weekend zowaar nog tijd voor een sportieve wandeling, een bezoekje aan een markt, keramiek kijken in Agost en veel culinair genot.

In de afgelopen 5 dagen werd het de groep denk ik wel duidelijk waarom wij verliefd zijn geworden op dit stukje Spanje en smaakte het vooral voor iedereen (inclusief onszelf) naar meer. Er werd al voorzichtig een voorzetje op 2013 genomen 🙂

2 Responses to 30e Surfweekend

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties