Housewarming

Ruim een half jaar geleden, op dinsdag 24 januari 2012, vond dan eindelijk de ovedracht van onze casa plaats (zie: Deal). Een half jaartje later is alles op zijn plaats gevallen en vonden we het een mooi moment om Casa Mariposa officieel in te wijden middels een ‘Housewarming’.

De afgelopen dagen was al genoeg proviand ingeslagen en gisteren kon met de onvolprezen hulp van Bram & Marjolein en Niels & Lisette onder behoorlijk tropische omstandigheden de MEP (Mise En Place) worden voltooid.
Grote kunst was om alles (ge)koel(d) te houden, maar dat lukte wonderwel goed met de in de buurt geleende bakken, koelelementen, koelkastje, etc…

Om een uur of acht waren we er helemaal klaar voor om alle mensen te ontvangen, die ons de afgelopen maanden zo vaak hadden geholpen. Doordat zij zo vaak bereid waren geweest om een stapje extra te doen was het bijna onmogelijke gerealiseerd om binnen een half jaar onze prachtige Casa te realiseren. Niets ten nadele van het land waar we graag vertoeven, maar in Spanje is dit een niet te onderschatten prestatie.

Ook wel bijzonder en mooi om deze avond door te brengen met mensen, die we voor het merendeel tot een half jaar geleden nog niet kende. Naast ons leven in Nederland is hier parallel in een andere omgeving een ander soort leven ontstaan.

De avond was zwoel (zoals zovele zomeravonden) en ging tot in de kleine uurtjes door onder het genot van lekker eten en drinken. Of het nou ter ere was van onze housewarming of omdat er door Spaanse buurtgenoten ook wat was te vieren ( wat ik eerlijkheidshalve toch maar veronderstel), maar op gezette tijden ging er een sier- en knalvuurwerk de lucht in, dat rond de jaarwisseling niet zou hebben misstaan. Ze kijken hier niet op een knal meer of minder.
Maar Casa Mariposa is nu in ieder geval officieel ingewijd!

3 reacties op Housewarming

  • JanR schreef:

    Een heel mooi initiatief Bau (en Ag natuurlijk)! Dat hebben die mensen zeker verdiend. Zijn er nog restjes overgebleven en nog koel te houden tot donderdag? Ik hoop ook dat de zwoele avonden nog niet op zijn voor deze zomer… Moeten we nog iets meenemen voor jullie?

  • bbeurden schreef:

    Maak je geen zorgen Jan. Een blik op http://www.eltiempo.es/macisbenda.html leert dat het mooie weer nog lang niet op is

  • marian ten brink schreef:

    Bauke en Agnes ,bij deze nogmaals bedankt voor de leuke en gezellige avond .

Het weer in Macisvenda
Archief
Recente reacties