Macisvenda van bovenaf

De zondagmorgen begon met bewolking en mede door het windje voelde het koeler aan dan de afgelopen tijd. Denk aan een temperatuur tussen de 25 en 30 graden, dus geen reden tot klagen.
Prima omstandigheden om eens tot uitvoer te brengen wat al enige tijd op ons lijstje stond, een wandeling naar de steengroeve op ‘onze berg’. Kennelijk heeft men hier ooit een poging gedaan om marmer o.i.d. te winnen, maar na een begin te hebben gemaakt heeft men er (gelukkig) van af gezien. Geen idee wat daar de reden van was (kwaliteit, vergunning, …??)
De berg is hierdoor echter wel een beetje ontsierd, maar aan de andere kant gemarkeerd als ‘onze berg’.

De weg er naar toe is tot halverwege weliswaar onverhard, maar prima te belopen. Daarna gaat het redelijk steil omhoog op een rotsachtig pad, met veel losliggend grind. Oppassen geblazen dus, zeker als je naar benedeen loopt.
Niettemin konden we na een uurtje de steengroeve aantikken en als beloning genieten van een prachtig uitzicht over onze Casa en Macisvenda en omstreken. Hopelijk geven de foto’s een aardige impressie.

Ondanks de ‘koelere‘ omstandigheden was het nog flink zweten en is deze wandeling zeker niet aan te raden als het zonnetje echt doorbreekt. Maar absoluut de moeite waard om vanaf boven dit landschap eens te aanschouwen.

One Response to Macisvenda van bovenaf

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties