Meer kruipsels

In mijn blog van een maandje geleden (kruipsels) maakte ik al melding van allerlei gedierte dat hier rondom de Casa rondkruipt.
De meeste van die beesten tref je in Nederland niet aan en als ik al weet wat het voor een beest is, dan is meestal de volgende vraag of ik voor het betreffende kruipsel op mijn hoede moet zijn. In de meeste gevallen zijn het weliswaar onschuldige medebewoners van deze planeet, maar enige bedachtzaamheid kan geen kwaad.

Ook de afgelopen weken kon ik weer regelmatig een nieuw kruipsel aan mijn foto-archief toevoegen.
Zo trof ik een witte schorpioen op de bodem van mijn zwembad aan en vond ik toch zker een half dozijn van die grote kevers op het plot. Let vooral bij de Rhino-kever op het neushoorntje. Erg fraai. De buren hadden ze nooit eerder gezien, dus het vermoeden bestaat dat ze in de grond zijn meegevoerd die bij de palm was gestort.

Ook zien we nu bijna iedere avond 1 of meerdere gekko’s op het plafond van onze varanda voorbij komen. Nuttigen als het goed is de vliegen en maken soms een schel geluid. Afgelopen week had er 1 z’n poten niet goed tegen het plafond staan, want die viel bijna op Agnes, die op haar beurt een meter de lucht invloog.

Gisteren waren we iets te laat (voor de foto), want toen scheerde hier een reusachtige adelaar over. Prachtig gezicht. Door de verrekijker was deze machtige vogel nog goed waar te nemen, maar helaas kwam de vogel niet meer terug voor de foto.
De buren hebben behalve hun Doberman’s ook nog zo’n kuitenbijtertje, dus die werd al snel in veiligheid naar binnen gebracht om vooral niet als avondeten te fungeren.

Mocht ik de komende weken nog meer voor mij ongebruikelijke beesten tegenkomen, dan zal ik ze weer via Facebook en dit kanaal delen, zodat iedereen weer de gelegenheid heeft om zijn of haar kennis hierover te delen. Wordt zeer op prijs gesteld!

3 Responses to Meer kruipsels

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties