The making of … Part 3

In de vorige episodes van dit epistel heb ik proberen te beschrijven hoe het buitengebeuren bij de Casa een ware metamorfose onderging door de aanleg van het zwembad en het terras.
Inmiddels was ook licht en elektra aangelegd, alsmede de waterleiding voor eventuele latere beplanting.
Het geheel kon dus worden afgewerkt met het hier gebruikelijke grava. Wij zouden het grind noemen. Een streekprodukt en ik denk zelfs een afvalprodukt.

Eerst netjes het onkruid afschrapen op het plot, dan de zaak egaliseren (en gelijk die berg grond weghalen die was gevormd door het afgraven van het zwembad), worteldoek erover heen en tenslotte mooie roomwitte graba (12mm) erop storten. Je praat dan niet over een kruiwagentje grind, maar over een aantal forse vrachtwagens vol met dat spul.

Na de goede partij voor dit klusje te hebben gevonden was de zaak gauw beklonken en was het ook allemaal binnen een week klaar.
Vanmorgen konden we het resultaat voor de eerste keer in levende lijve aanschouwen en konden we tevreden constateren dat het tuin-projectje succesvol was afgerond en dat we ons de rest van de zomer konden focusen op de bakjes, plantjes en frutseltjes om het allemaal nog een beetje aan te kleden

De zomer is hier al enige tijd geleden begonnen, maar nu hebben we ook het idee dat we er volop in onze tuin van kunnen genieten nu deze klussen klaar zijn. De thermometer in het zwembad geeft inmiddels al bijna 27 graden aan, dus wat kan je je nog meer wensen?

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties