The making of…

Toen we een half jaartje geleden ons wensenlijstje voor onze toekomstige Casa hadden gemaakt, stond het buiten kijf dat daar een zwembad bij moest zitten. Hoewel je de kuiten op slechts 45 minuten rijden in de Middelandse zee kan dompelen is het toch wel prettig om in de zomermaanden af en toe verkoeling te zoeken bij de Casa. Daarbij komt ook dat het buiten zwemseizoen ietsje langer is dan in Nederland.

Als we een eerder bewoonde woning zouden hebben gekocht, dan had dat zwembad er dus zeker bij gezeten, maar in ons geval waren we de eerste bewoners, dus er was nog geen gat gegraven. Iets om in je hoofd bij de koopprijs op te tellen.

En zo kwamen we via onze vertrouwde makelaar terecht bij de goed aangeschreven Adriano en kornuiten. In 2 maanden zouden ze het zwembad bouwen en dus opleveren rond 1 mei. Dat dit uiteindelijk 3 weken later werd is voor Spaanse begrippen een topprestatie.

Na ons enigszins te hebben ingelezen besloten wij niet voor chloor, maar voor zout electrolyse. Het zout is beter voor je huid en irriteert beduidend minder dan chloor. Zout water systemen zijn redelijk in opkomst.

En dan moeten er nog heel wat keuzes worden gemaakt. Wat voor tegeltjes, wat voor mozaïek op de bodem, hoe moet worden afgewaterd, hoe moet worden bijgevuld, pffff….
Wat we wel wisten is dat het mozaïek een Mariposa moest worden. We zitten niet voor niets in Casa Mariposa. Dat bleek een niet al te gangbare keus te zijn, want we konden zegge en schrijven kiezen uit 1 verschillende Mariposa’s. Gelukkig stond deze ons wel aan.

Nadat de mal is gemetseld en het ijzer is gevlochten, wordt het beton in de mal gespoten. Hiervoor moesten 3x een grote beton vrachtauto via het smalle pad en door het hek richting het zwembad. Ik ben er niet bij geweest, maar volgens de buren was het een precisiewerkje geweest om de betonauto door het hek te krijgen. Zou aan beide kanten geen vloeitje meer tussen hebben gekund.

Zo werkten de mannen in de afgelopen maanden op z’n tijd  aan het zwembad, lieten het weer een tijdje drogen of zaten te wachten op een bestelling.
Uiteindelijk kon begin mei het tegelwerk beginnen. In 1 dag zou het hele zwembad getegeld en gevoegd moeten worden. Het zou een hete dag worden. Om 7 uur ’s ochtends gingen de 3 mannen van start en ’s avonds om 10 uur was de klus geklaard. En dat met slechts 1 uurtje pauze. Respect hoor!

En toen kon het vullen van het bad beginnen. Uiteindelijk duurde het ruim 2 dagen om het bad vol te krijgen. Gelukkig een éénmalige actie. ’s Winters kan het zwembad gewoon vol met water blijven staan.

Doordat schoonvader Jan niet met zijn fototoestel bij het zwembad was weg te slaan kan hierboven het grootste gedeelte van het bouwproces visueel worden gevolgd. Waarvoor dank!

Inmiddels is het zwembad opgeleverd. Alles is zo ingesteld dat dagelijks automatisch de pompen haar werking doen en dat het (leiding-)water hopelijk snel is opgewarmd. We kunnen niet wachten om er in te plonsen.

2 Responses to The making of…

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties