Socialiseren met de buren

 

 

 

Zoals al eerder vermeld denken wij ontzettend geboft te hebben met onze buurtgenoten. Dat mag dan ook zo nu en dan onderstreept worden met een hapje en een drankje.
De aanwezigheid van schoonzus (Lilian) & zwager (Ries) was dan ook een uitgelezen gelegenheid om de buitenkeuken nog eens vies te maken. Ik kan zelf best wel een lapje vlees aanbranden om zo’n apparaat, maar als er een chefkok met een Michelin ‘Bib Gourmand’ op zak in de Casa is, dan wens ik mij liever te beperken tot het snijden van de groente.
Restaurant De Schans in Montfoort voor de culinaire liefhebbers.

’s Ochtends eerst gezellig naar de markt/Mercado in Aspe voor het inslaan van groente & vlees. Tal van kleine ‘kiosken’ in de overdekte Mercado met mooi vlees. De meeste al op leeftijd zijnde verkopers cq slagers tonen en vertellen vol passie over hun producten, althans voor zover ik het begrijp. Voor een paar centen koop je het mooiste vlees en krijg je er nog gratis een bos peterselie bij op de koop toe.
Ook de groente is een lust voor het oog. Groente, zoals groente hoort te zijn. Soms met een butsje, maar vers van de grond en smaakvoller dan we in Nederland zijn gewend.
Voor de verse vis doorgereden naar Elche. Ook daar wat mooie producten voor de avond uitgezocht.

Ik geloof dat een goede dis valt en staat bij een goede MEP (Mise En Place), dus ondanks de tropische temperatuur begon met name Ries te Mise en Placen dat de vonken er vanaf vlogen. Schalen vleesjes, visjes, sausjes & groenten werden kundig geprepareerd.

Rond een uur of zes arriveerden de buurtjes met nog wat lekkere wijntjes onder de arm en konden we deze zwoele zomeravond neerstrijken op de waranda. Een perfecte avond, die nog zou worden onderstreept door de culinaire kunsten van Ries. Ik wil hierbij ook niet de afwasbeurten door Monique & Lilian van borden & bestek tussen iedere gang onvermeld laten. Hoeveelheid servies in de Casa was nog niet helemaal op zoveel gangen berekend.

Aan het einde van de avond konden we toch wel heel voldaan (letterlijk & figuurlijk) terugkijken op een uitermate geslaagde avond met dit internationale gezelschap. Blijft leuk om te zien hoe de avond wordt door gekeuveld in een mengelmoes van Spaans, Engels, Frans en Nederlands.

One Response to Socialiseren met de buren

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties