La Manga

En zo brengen we voor de 1e keer onze Paasdagen in Macisvenda door. Met een lekker lang weekend vrij was het toch wel iets om ons op te verheugen. Zeker als dan de temperaturen ook uitermate aangenaam blijken te zijn.

Enige tijd geleden bleek mijn Spaanse collega heel toevallig ook de vakanties in de provincie Murcia door te brengen, maar dan dichter bij de kust, richting Cartagena. Zo’n 1,5 uur rijden hier vandaan. Gisteren waren wij uitgenodigd voor een bezoek aan hun appartement en een rit door ‘hun streek’. Zeer gewaardeerd en voor ons ook een uitstekende gelegenheid om weer een stukje Spanje te zien waar we nog nooit waren geweest door de ogen van Spanjaarden.

La Manga is een smalle landstrook van 22km die het grootste zeewatermeer van europa van de Middelandse zee scheidt. Naast mooie stranden is er ook een rotsachtige kustlijn, die ons op sommige plekken erg aan de kustlijn langs Highway 1 in Amerika deed denken. Erg mooi.
De rondrit door het gebied bracht ons langs mooie plekjes, maar uiteraard was er ook genoeg tijd voor een drankjes, hapjes en een heerlijke Spaanse (vis-)paella lunch op het strand.
Een uitermate gezellige dag, die zeker een vervolg in de toekomst zal krijgen.
De foto’s hieronder geven denk ik een mooie impressie van dit stukje Spanje.

[nggallery id=20]

 

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties