Thuiskomen in Spanje

Afgelopen zondagmorgen stonden 2 van de kids (Martin & Niels) om 04:45 uur paraat om ons met Jan & Truus (mijn schoonouders dus) naar Rotterdam/The Hague airport te brengen. Altijd prettig om van dit kleinschalige en relaxte vliegveldje te vliegen.
4 Koffers hadden we tot de nok volgestouwd en bij Transavia ingecheckt met alles wat we in Spanje, met name de 1e dag, nodig denken te hebben. Hieronder ook wat levensmiddelen als broodbeleg en brood voor met name de eerste dag. Op zondag zullen supermarkten in Spanje niet overvloedig zijn opengesteld en mocht dat wel zo zijn, dan ligt daar zeker niet onze prioriteit.

Een zekere gezonde spanning en nieuwsgierigheid heeft zich wel in ons genesteld om hoe we de Casa na maanden van voorbereiding zullen aantreffen. Alles zou geleid moeten hebben tot een bewoonbare hut.
Bij Truus zit de spanning meer in de reis er naar toe. Vliegen blijft bijzonder. Bij het inchecken voor haar speciaal een plekje bij het raam uitgezocht. Niet zo handig dat uitgerekend rij 8 geen raampjes heeft 🙁 . Nou ja, ze kan een beetje meegluren door het raampje op rij 7.

Voor vertrek trok nog even een flinke hagelbui over Rotterdam, zodat er een vertraging van een half uur ontstond vanwege het de-icen van het vliegtuig. Groot is dan ook het contract als bij aankomst in Alicante het zonnetje vrolijk schijnt.
Nadat alle koffers waren verzameld kon worden aangesloten in de rij bij Goldcar.
Nadat dee juffrouw achter de balie mij nog tevergeefs een extra verzekering probeerde aan te smeren kon ik de sleutels van een spikplinternieuwe Citroen Berlingo in ontvangst nemen. Slechts 15km op de teller!

De sleutel van onze casa was inmiddels in het bezit gekomen van Jan Klus en met hem was afgesproken even te bellen, zo gauw we in de buurt waren.
Jan had de afgelopen week al een aantal keren voor ons klaar gestaan als er wat (onverwachts) moest gebeuren en ook nu was hij zo vriendelijk om op zijn vrije zondag de aanhangwagen aan te koppelen en richting onze Casa te rijden. Natuurlijk om ons de sleutel te overhandigen, maar ook om onze opgeslagen spullen in zijn aanhangwagen over te brengen van Casa Dos Palmeros naar Casa Mariposa. Albert & Monique waren immers vanwege trieste familie omstandigheden naar Nederland afgereisd.

We troffen ons huis aan zoals we hadden gehoopt. Ingericht met meubels en witgoed & schoon.
Zo konden we ons de 1e dag volledig richten op het ophangen van alle lampen en het opschudden van de bedden.
De dag konden we voldaan afsluiten met een uitstekende Spaanse maaltijd in Aspe.

 

Op maandagmorgen konden we tevreden constateren dat de aangeschafte matrassen een schot in de roos waren geweest. Prima geslapen! Jan & Truus waren er zelfs met geen stok uit te krijgen.
Wel een volle agenda voor de 1e dag. Niettemin besloten we relaxed te beginnen met het inslaan van groente & fruit op de lokale maandagochtend markt in Macisvenda. Markt is overigens een groot woord voor deze verzameling kraampjes.
Voor een paar euro een grote hoeveelheid vitaminen kunnen inslaan.
Natuurlijk konden we niet wegrijden voordat we bij bar Javi een kopje koffie hadden gedronken. Lijkt ons goed dat de lokale bevolking ons leert kennen en visa versa. Tot die lokale bevolking behoren ook Joke & leo, die we slechts kenden van hun blog en wat email contact. Leo herkende mij gelijk en zo werd het een gezellig stiefkwartiertje.

[nggallery id=15]

Dan toch maar naar de Aldi om de eerste boodschappen in te slaan en bij bankdirecteur Alfredo langs om onze bankpassen op te halen.
Later in de middag richting Murcia voor het kopen van een tv en wat andere electronica. Met name de tv zou essentieel zijn voor de dag van morgen.

En zo belandden we dan op de dag van vandaag, dinsdag. De dag waarop afspraken met leveranciers waren gebundeld in en rondom de Casa.
Zo werd de schotel voor de tv geinstalleerd, de internet aansluiting aangelegd en werd de beveiligings installatie van het huis gedemonstreerd en geactiveerd.
Allemaal veel werk met veel geboor, maar erg prettig dat dat nu allemaal werkt.
’s Middags was er zowaar nog tijd om bij de Brico (soort Hornbach) de nodige spullen in te slaan om Jan de komende dagen lekker bezig te houden. Ook nu bleek de huur van die Berlingo een gouden greep. Ongelooflijk wat je daar allemaal in weg kan stouwen!

Vanavond zijn we nog even naar Aspe gereden om even bij te praten met makelaar Alex en hem nogmaals te bedanken voor al zijn hulp en inspanningen.
Met een lekkere zonnetje op onze pan, hopen we de komende dagen het nuttige met het aangename te blijven verenigen!

6 Responses to Thuiskomen in Spanje

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties