5 dode vogels

Het waren weer een paar hectische weken.
Vanuit Nederland (waar de afgelopen weken en passant onze badkamer werd verbouwd) of vanaf ons Lapse vakantie adres probeerden we het overzicht te houden van wat er allemaal moest gebeuren en ook niet onbelangrijk, in welke volgorde het moest gebeuren.
Inmiddels hebben we een goede band met onze Belgische makelaar, waar we volledig op konden vertrouwen en die fungeerde als een rots in de branding!
Ook konden we een aantal keren een beroep doen op Jan Klus voor onverwachtse problemen. Onmisbare schakels in het project dat ‘Casa Mariposa’ heet.

 

[nggallery id=14]

Als alles volgens planning is gegaan, dan zijn vandaag alle meubels en bedden geleverd en geplaatst. Hiervoor konden we bij afwezigheid van Albert & Monique gelukkig zonder enig probleem een beroep doen op onze Engelse buurvrouw Sarah om alles in ontvangst te nemen.
Maar voordat we vandaag tot deze levering konden overgaan zijn er bergen werk verzet;
De airco installatie (warme en koude lucht) is geïnstalleerd en operationeel, de zwart gepoedercoate Rejas (met druivenblad motief) is volgens Spaans gebruik op het huis aangebracht, de infrarood-radiatoren zijn geïnstalleerd, de boiler en overig witgoed is geleverd en geïnstalleerd en nog vele andere kleine klusjes zijn afgerond.

Zo werd er ook een nieuwe afzuigkap geïnstalleerd in plaats van het aftandse model wat er hing. Maar goed ook, want bij demontage kwamen er 5 dode vogels uit het afvoerkanaal tevoorschijn. De afgelopen jaren waren deze exemplaren dus deze doodlopende éénrichtingsweg ingeslagen. We zullen het binnenkort op het dak maar eens netjes met kippengaas afdichten.

Zondag vliegen we naar Spanje en kunnen we met de verdere inrichting aan de slag. De Spaanse poetsdames hebben volgens de verhalen al erg hun best gedaan, dus we kunnen ons volledig op het iets aangenamere werk richten. We zijn in ieder geval erg benieuwd naar hoe het er allemaal in het echt uitziet. We hebben er zin an!

2 reacties op 5 dode vogels

  • Monique schreef:

    De vaart zit er goed in. Hetmis even omschakelen geweest in de organisatie, maar zo komt alles toch nog op z’n plekje. Brhalve de meubels bijna, want de jongens van Haco belden me vanmorgen dat ze bij ons voor de deur stonden. Heb ze telefonisch naar jullie huis genavigeerd. Ze waren een beetje pissed offmeerst,,maarmbegrepen tochmwel,dat mijn moeders overlijden een goede reden was om niet thuis te zijn.

  • Robert-Jan schreef:

    Het gaat wel allemaal echt opschieten nu ! Ben heel benieuwd naar jullie live update straks weer 😉 !

Het weer in Macisvenda
Archief
Recente reacties