Een warm welkom

de Casa

Half december waren we voor het laatst in Spanje om de eerste grote aankopen (meubels, witgoed) voor onze Casa te doen.
De afgelopen weken konden we ondanks de feestdagen toch de nodige zaken op afstand vanuit Nederland regelen met uiteraard de lokale hulp van Albert & Monique.

We konden dan ook niet wachten om afgelopen vrijdagmorgen op Schiphol weer in het Transavia toestel richting Alicante te stappen om ter plekke de stand van zaken te vernemen.
Ook zou dit weekend de officiële overdracht bij de notaris plaatsvinden, maar dat hadden we al uit ons hoofd moeten zetten. Het initiële plan om op vrijdag te tekenen kon geen doorgang vinden, omdat de verkopende partij die dag verhinderd was en maandag blijkt de notaris van een lang weekend te genieten. Allemaal niet onoverkomelijk, maar niet leuk. Daar hadden we natuurlijk zelf graag bij willen zijn.
Dinsdag a.s. staat nu de afspraak bij de notaris en daar zal Albert al onze gevolmachtigde optreden. Dat hadden we vorige maand al geregeld.
Nu blijkt ons huis ook uit 2 percelen/aktes te bestaan en die moeten gelijk worden samengevoegd. Het notaris kantoor waar de overdracht plaats vindt erkent daarvoor echter niet de volmacht die door het andere notariskantoor was opgemaakt, dus daarvoor moest vrijdag na aankomst weer een aanvullende akte worden gemaakt. Pfff….

En zo konden we rond het middaguur dan eindelijk met Alex (onze makelaar) richting Macievenda voor onze inspectie-afspraak met de eigenaar (Jesus).
Jesus is ook de bouwer van het huis en had gelijk een regiment bouwvakkers opgetrommeld om met onze klachtenlijst aan de gang te gaan. Zonder een enkel probleem werd punt na punt ter plekke opgelost en inmiddels is 90% in orde. Complimenten daarvoor!

Voor ons de hoogste tijd om naar de Chinese store en de Ikea in Murcia te rijden. Met een imposante boodschappenlijst onder de arm konden we met het grote inslaan begingen. Wat blijk je dan toch een hoop nodig te hebben! Het busje werd aardig gevuld.
Albert zorgde nog even voor de nodige afleiding door in de Chinese winkel zo’n 500 op kleur gesorteerde potloden van een stelling te laten vallen. Prima voor de werkgelegenheid, maar Chinees niet echt blij.

Zaterdag hadden we ook nog uitgetrokken om inkopen te doen. Zo hopen we bij ons volgende bezoek (eind Februari) een goede start in de Casa te kunnen maken. Tot die tijd kan alles bij Albert & Monique worden opgeslagen.

Zaterdagavond werden wij met alle buren, inclusief de Spaanse vrienden uit het dorp, uitgenodigd bij Ineke, de buurvrouw van 2 huizen verderop.
Zij had deze avond speciaal voor ons georganiseerd om te kunnen kennismaken en te socialiseren met alle buren en Spaanse vrienden.
Wat een geweldig initiatief en wat een leuke avond hebben we gehad! Iedereen had lekkere hapjes meegenomen en zo hadden we een super gezellige avond met onze nieuwe Engelse, Nederlandse & Spaanse vrienden. Met zo’n warm welkom voel je je dus echt gelijk helemaal thuis.

Vandaag voornamelijk van het super mooie weer kunnen genieten en morgen nog de nodige afspraken met makelaar, bank en nutsbedrijf.
Maar goed dat er niet teveel hoeft te worden nagedacht vandaag, want vannacht iets te enthousiast uit bed gestapt en behoorlijk mijn knar tegen een muur gestoten…
Ik denk dat als we morgenavond weer op het vliegtuig naar Nederland stappen we kunnen terugkijken op 4 prachtige dagen waar we het nuttige met het aangename hebben kunnen verenigen. De volgende keer als we terugkomen komen we eindelijk in een huis dat echt van ons is.

2 Responses to Een warm welkom

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties