Opel Ampera

Nog bijkomend van ons lekkere lange weekendje in Spanje, een zakelijk tripje naar de UK en het overlijden van Steve, stond dit weekend alweer heel snel voor de deur.
Met de omslag van het weer is de eerste verkoudheid van het seizoen ook weer een feit, maar dat is een futiliteit.
Vandaag, zondag, is gelukkig een dag zonder al teveel verplichtingen, m.u.v. de presentatie van de nieuwe Opel Ampera.

Na het Hybride tijdperk, lijkt een elektrische auto een logische volgende stap. Met 0% bijtelling voor de zakelijke rijder wordt het ook wel erg aantrekkelijk gemaakt.
Enige tijd geleden kon je je opgeven voor de presentatie van en een proefrit met deze nieuwste Opel telg.
Dus vanmorgen al redelijk op tijd op naar Naarden.
Bij ‘The Upper Deck’, stonden 5 Opel Ampera’s te wachten voor de kandidaat testrijders. Overigens was er pas 1 met Nederlands kenteken beschikbaar. De rest rijdt nog rond op Duitse platen.

Na een korte presentatie over de gebruikte technologie kon het gaspedaal worden ingetrapt. En ik moet zeggen…., met name als je volledig op de accu rijdt, doet de auto met acceleratie niet onder voor de gemiddelde achtbaan. Wat een power!

[galleryview id=10]

Volgens Opel rijdt de auto zo’m 80km met een volle accu (oplaadtijd 4 uur), om daarna nog eens 500km door te kunnen rijden op de Range Extender (de motor). Maar dan wel 1:20.
De auto ziet er gelikt uit en lijkt een fraai staaltje technologie.
Ook komen er steeds meer oplaadpunten, maar essentieel lijkt mij dat je er minimaal 1 thuis en op kantoor hebt. Benieuwd of ook Oracle deze infrastructuur gaat aanbieden?
Minpuntje is wel dat er op de auto geen trekhaak of fietsdrager kan en dat er ook nog niets is verzonnen voor bv een dakrailing.
Over 2 maanden komt de auto in de showrooms, dus dan nog maar eens serieus kijken of het wat is als opvolger van de Prius.

Nu wordt het tijd om de countdown op te starten voor ons vakantie tripje naar Miami. Vrijdagmorgen vertrekken we en we gaan proberen ons dagboekje bij te houden in de Cruisen2011 blog.

2 Responses to Opel Ampera

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties