sk没tsjesilen

De 1e week van onze vakantie in Friesland zit er op. Over de helft dus.
Ik kan het natuurlijk eerst over het weer hebben. Het weer dat deze maand weer menig record brak.
De koudste juli-dag ooit (vorige week zondag) en de natste juli-maand ooit.
Is de conclusie dan dat we het slecht hebben? Nee hoor, integendeel!
Nadat we vorige week een koud, nat, maar erg leuk weekend met Ron & Angelique hadden gehad, klaarde het weer maandag behoorlijk op. Nog af en toe een buitje, maar beduidend hogere temperaturen en later in de week zelfs gewoon warm en veel zon! Zelfs de hoosbuien die afgelopen donderdag tot overlast in bepaalde gedeeltes van Nederland zorgde, gingen aan het Noorden voorbij.
Afgelopen maandagavond nog een gezellig avondje met Leen & Maureen (die toevallig ook in de buurt bivakkeerden) gehad en vanaf dinsdag streken Bram & Marjolein hier neer.

De dagen brachten we voornamelijk door in de boot. Als volleerd zeeman navigeerden we van Grou naar Sneek en over menig Fries meer. Koelboxje met hapje en drankje mee, terrasje op zijn tijd en de dag kan gewoon niet stuk.

[galleryview id=5]

Vandaag begon dan echt het sk没tsjesilen. Daar hadden we erg naar uitgekeken. Hoewel we eigenlijk geen plannen hadden om vandaag al op het Pikmeer bij Grou te gaan kijken, konden we vanmorgen de verleiding toch niet weerstaan (Bram & Marjolein wel, die gingen shoppen in Leeuwarden).
Veel bewolking, behoorlijke wind, maar droog. Ideale omstandigheden voor een spectaculaire race. De kunst is om dan ook een mooi plekje te vinden.
En laat dat dan nog lukken ook 馃檪
Zo’n beetje met onze neus op het keerpunt konden we afmeren en hadden een perfect uitzicht op de race.
Wat een spektakel!
Geweldig om die grote platbodems met z’n allen tegelijk zo’n keerpunt te zien naderen om het dan echt op stuurmanskunst te laten aankomen.
Ook nog leuk dat we bij een man stonden die het sk没tsjesilen al 40 jaar volgde, dus de hele middag zijn feitenkennis met ons deelde.

Aankomende week zijn we nog van plan om 2x te gaan kijken, maar het zal niet meevallen om het gebodene van vandaag te overtreffen.

2 Responses to sk没tsjesilen

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties