Mac

[singlepic id=1 w=320 h=240 float=left]In de 80-er jaren kwam ik voor het eerst met de pc in aanraking (MS-DOS) en was mijn 1e aankoop een Commodore 64. Vreselijk populair in die tijd. De 64 sloeg op het geheugen van 64K. Whow, 64K!

De Commodore 64 werd vervangen door een Commodore 128 en toen verscheen de 1e Mac op mijn buro. De Macintosh SE/30. Toendertijd was het nog voluit “Macintosh”. Zwart-wit beeldscherm, maar wat kon je met een muis (!) leuke grafische dingen kon doen.
Er volgde nog een Macintosh met kleurenscherm, maar de opmars van de Windows PC was niet te stuiten en ook ik ging om.
[singlepic id=2 w=320 h=240 float=right]

Zo’n 2 jaar geleden wist ik Agnes ervan te overtuigen dat het nu toch echt weer tijd werd om over te schakelen naar mijn oude liefde en werd een prachtige iMac aangeschaft.
Nadeel was wel dat Agnes door het migratie-traject van een Windows-gebruiker naar een Apple-gebruiker moest. Dat zou toch moeten lukken met zo’n gebruikers vriendelijk besturingssysteem als dat van de Mac?
Jawel, het lukte. Heel af en toe hoorde ik nog wel wat gemopper uit de hoek waarom er geen “Publisher” op de Mac stond, maar zo langzamerhand begon ze ook de schoonheid van hard- en software te waarderen. Een paar maanden geleden mondde dat zelfs uit (na wat aandringen) in de aanschaf van een sexy MacBook Air.

Door die laatste aanschaf drong ik er op aan om toch echt de tijd en moeite te nemen haar ietsje verder in de Mac te verdiepen om er meer rendement uit te halen.
Een aantal weken geleden zag ik een aanbieding van XS4ALL om voor 25 euro een Mac-workshop te volgen. Dat leek mij nou een goed idee voor Agnes. Overleggen leek mij niet zinvol, dus haar gewoon opgegeven.
Hoewel ze in 1e instantie nog wel opperde dat ze misschien wel niet kon die avond (iets met tennissen), ging ze afgelopen donderdagavond toch dapper met vriendin Angelique naar Diemen om na afloop met een blok vol aantekeningen toch redelijk enthousiast thuis te komen. Bij sommige onderwerpen ging het een beetje snel en had ze geen idee gehad waar de beste man het over had gehad, maar het was alles bij elkaar toch een leuke avond geweest en hopelijk een aanzet tot meer nieuwsgierigheid geweest.
Met name over het genoemde Prey en Skitch was ze erg enthousiast.

Vanaf nu kan je dus al je Mac-vragen gerust naar Agnes sturen. Ik kijk uit naar de toekomst!

2 Responses to Mac

Het weer in Macisvenda
Archieven
Recente reacties